Пет причини защо Италия ще спечели Евро 2020


Пет причини защо Италия ще спечели Евро 2020
Снимка: Getty Images

3504 0

Италия има шанса да спечели втора европейска титла в историята си. Единственото шампионство на "Скуадрата" е през далечната 1968 г., а през 2000 и 2012 г. Италия загуби финалите съответно от Франция и Испания. В тази статия предсавяме 5 причини, поради които Италия ще спечели Евро 2020.

1. Атакуваща вариативност

Индивидуалното майсторство на нападателите се прояви особено в елиминациите. Федерико Киеза, който започна турнира като резерва, вкара важни голове в 1/8-финала и полуфинала. Лоренцо Инсинье и Чиро Имобиле също избухнаха в нужните моменти, а Доменико Берарди може да влезе от пейката и да изненада Англия.

2. План Б

Италия успя да премине през Испания, чиято преса е далеч по-добра от английската. Освен това доброто старо катеначо сработи като план Б. Тежкият двубой с "Ла Фурия" показа, че италианският тим е достатъчно издръжлив на силен натиск.

3. Киелини и Бонучи

Относно действията в защита на Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи може да се напише цяла дисертация. Бранителите играят заедно от 2010 г. и могат да обезвредят всеки противников нападател. Именно опитните лидери в този иначе млад отбор са от ключово значение.

4. Психологията на Манчини

Италия направи изключителна серия при Роберто Манчини и тимът си възвърна манталитета на победител. Съставът изгражда нова ера за италианския футбол, която може да започне именно с триумф на Евро 2020. Освен това Манчини е играл и е бил треньор в Англия, така че е запознат с психологията на англичаните.

5. Напрежението върху Англия

"Трите лъва" играят у дома и очакванията към тях са много по-големи. Голяма част от лидерите на тима обаче загубиха финали през този сезон - Джон Стоунс, Фил Фодън и Рахим Стърлинг не спечелиха Шампионска лига, Шоу и Магуайър се провалиха в Лига Европа, Хари Кейн въобще няма трофей в кариерата си. А второ поредно подхлъзване на Гарет Саутгейт едва ли ще бъде простено.

Ето какви други опасение има в английския лагер преди финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички