Роналдо спаси Ал Насър от нова издънка: Вкара от фал и даде гол на Талиска (ВИДЕО)


Роналдо спаси Ал Насър от нова издънка: Вкара от фал и даде гол на Талиска (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11489 0

Ал Насър се върна на победния път по много драматичен начин. Отборът изоставаше с 0:1 до 79-ата минута, но въпреки това осъществи пълен обрат и спечели с 2:1. Чрез успеха отборът събра 49 точки и доближи лидера Ал Итихад на 1.

С основна заслуга за успеха бе Кристиано Роналдо. Капитанът вкара от пряк свободен удар в 79-ата минута, разписвайки се от около 30 метра. След това пък Ал Насър получи и правото да изпълни дузпа, но зад топката застана Талиска, а не португалецът. Бразилецът обаче също не сбърка и увеличи преднината си на върха при голмайсторите в шампионата.

Можете да видите развоя на двубоя и всичко най-интересно в коментара за мача. Там ще намерите видеа и от попаденията. Предстои пауза за мачовете на националните отбори.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите вкараха гол след по-малко от 10 минути игра. Пряк свободен удар, след който Науаф не се намеси особено добре и позволи топката да попадне в противников футболист. От малък ъгъл той я прати в гредата, а след това тя рикошира в бранител на Ал Насър и влезе в мрежата.

Попадението обаче бе отменено, тъй като имаше засада на играча, изстрелял се напред при изпълнението на пряк свободния удар.

В 18-ата минута се откри първи по-добър шанс през Роналдо. Той бе изведен от свой съотборник, но точно педи да отправи удар в наказателното поле бе спрян с отлично направен шпагат от съперников играч.

26' - 0:1! Ал Насър бе шокиран малко след преполовяването на частта. Адам Фатах получи в наказателното поле, задържа добре и стреля много мощно и силно в близкия ъгъл, като разстреля вратаря по въздух.

В 37-ата минута Талиска изпълни бързо пряк свободен удар и комбинира с Гариб. Той се престраши да стреля от средна дистанция, а след лек рикошет топката мина много близо до страничния стълб. След корнера не се стигна до нищо по-опасно.

Полувремето завърши с опит за гол на Роналдо, който обаче завърши в ръцете на вратаря.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след началото на втората част Талиска опита да вкара с ножичен удар. Изстрелът му се получи добре, но топката мина с малко покрай страничния стълб.

В 53-тата минута Гариб се озова на перфектна позиция в наказателното поле, но Епаси спаси майсторски удара му.

В 61-вата минута бе насочено центриране към Роналдо в наказателното поле. Пред него бяха двама, но той демонстрира впечатляващ отскок. Въпреки това португалецът не успя да отправи удар към вратата.

В 62-рата минута Талиска бе изведен сам срещу противниковия страж. Той стреля отблизо, но ударът му бе спасен. Топката бе достигната от Гариб, който опита да я върне към голлинията, но бранител изчисти в ъглво удар. След неговот изпълнение не се стигна до нищо по-опасно.

В следващите минути гостите постоянно забавяха играта, тъй като техен играч се оказваше на терена. В повечето случаи умишленото бавене на времето бе предизвикано и от физическото състояние на Абха.

78' - 1:1! Кристиано Роналдо възстанови равенството, след като изстреля мощен пряк свободен удар, при който стената се пропука. Ударът имаше твърде много сила и вратарят не съумя да спаси.

В 80-ата минута пък Судани си изкара втори жълт картон и бе изгонен.

85' - 2:1! Ал Насър получи правото да изпълни дузпа заради игра с ръка в наказателното поле. Талиска се нае с изпълнението и не сбърка, за да завърши пълния обрат.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

След ударната серия от мачове за Кристиано Роналдо с Ал Насър, когато в три срещи записа седем попадения и две асистенции, сега настана суша, каквато не бе виждал с новия си отбор. Португалският нападател няма гол в три поредни мача с отбора.

Абха се намира в кошмарна серия. Отборът е в серия от общо шест поредни официални мача във всички турнири, в които не може да спечели. Нещо повече - от тези шест двубоя цели пет са поражения и само един е завършил наравно.

Ал Насър обаче няма право на подценяване. Отборът изостава с една точка от новия лидер Ал Итихад, който спечели прякото дерби за върха в последния кръг. Абха пък е на 12-а позиция с 23 точки - точно два пъти по-малко от днешния си съперник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички