Кристиано Роналдо с първа толкова негативна серия в Ал Насър: Все пак тимът е на 1/2-финал (ВИДЕО)


Кристиано Роналдо с първа толкова негативна серия в Ал Насър: Все пак тимът е на 1/2-финал (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7235 0

Ал Насър успя да се класира за полуфиналите на Купата на Краля в Саудитска Арабия. Отборът надделя с 3:1 над Абха. За място на финала отборът ще спори с Ал Уехда, който се класира за тази фаза, след като отстрани Ал Батен с успех с 2:1.

Мегазвездата на Ал Насър Кристиано Роналдо пък не успя да се разпише в 3-ти пореден мач с новия си отбор за първи път, откакто смени клубната принадлежност. Той не съумя да го стори и срещу Ал Батен, и срещу Ал Итихад.

Въпреки това неговият отбор нямаше особени проблеми с това да стигне до успеха. Това до голяма степен бе продиктувано и от факта, че резултатът бе открит след само 10 секунди игра. 4 докосвания, 9 подавания и накрая Сами завърши прецизно (можете да видите видео както от този гол, така и от всеки друг - по-долу в материала).

Още преди преполовяването на полувремето резултатът бе удвоен. Ал Хаибари влизаше на скорост в наказателното поле и получи центриране отляво, като насочи топката добре с едно докосване в мрежата.

Резултатът стана класически по-малко от пет минути след старта на втората част. Тогава вратарят на гостите излезе неразчетено, Маран го надскочи, след което довкара в опразнената врата. Все пак в 69-ата минута гостите върнаха един гол, след като Файтах изпревари вратаря Науаф след негово спасяване и довкара топката.

Любопитното е, че само след няколко дни двата отбора отново се изправят един срещу друг. В събота, 18-и март, от 19:30 часа българско време Ал Насър отново е домакин на Абха, но този път в Саудитската професионална лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

1' - 1:0! Резултатът бе открит след секунди игра - няколко подавания след изпълнения център, отлично технично движение в наказателното поле с тяло, след което Сами завърши прецизно покрай вратаря и вкара бързо-бързо.

Още в следващата атака резултатът скоростно можеше да бъде изравнен, след като вратарят излезе нетолкова разчетено и бе прехвърлен, но там бранителят на Ал Насър Алваро изчисти от голлинията.

21' - 2:0! Преди да бъде преполовена първата част резултатът бе удвоен в полза на Ал Насър. Този път след атака на скорост Ал Хаибари получи центриране отляво и бе намерен на отлична позиция в наказателното поле. Влизащ на скорост, той съумя да отиграе с едно докосване и да насочи топката в мрежата от близка дистанция.

Около 10-ина минути преди края на полувремето Роналдо бе изведен чудесно и опита да преодолее вратаря, но бе спрян с добра намеса. Впоследствие все пак бе вдигната засада.

Двубоят продължи на високи обороти и атаките към двете врати бяха една след друга. В 37-ата минута гостите опитаха да върнат попадението с много мощен изстрел от средна дистанция, но той мина над напречната греда.

В 41-вата минута Роналдо влезе навътре отдясно и от дъгата на наказателното поле опита изстрел по земя с по-слабия си ляв крак, но той мина покрай страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

49' - 3:0! Резултатът стана класически малко след старта на втората част. Балонно центриране, при което вратарят излезе неразчетено и опита да боксира, но пръв до топката стигна Маран, който игра с глава. Впоследствие стигна до топката и от малък ъгъл я вкара в опразнената врата.

В 64-тата минута Файтах бе намерен в наказателното поле с прецизно центриране. Той отправи нелош удар с глава, но там Науаф бе на висота и спаси добре.

И напречната греда спря Ал Насър, след като футболистът с номер 19 в тима стреля от добра позиция, но нямаше късмет.

69' - 3:1! Пасивът на гостите бе намален чрез Файтах. Той бе на правилното място, след като Науаф бе спасил изстрел отдалеч и не успя да възстанови позиция навреме.

В 80-ата минута топката бе подадена към Роналдо в наказателното поле, а той стреля с глава от трудна позиция, но ударът му мина встрани от вратата.

В 87-ата минута Роналдо бе заменен в двойна смяна, а в игра се завърна Талиска.

До края на срещата Ал Насър отново бе близо до това да си върне преднината от три гола, но вратарят на гостите се справи добре.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

До този момент Ал Насър е изиграл само един двубой в турнира, който започва от осминафиналната фаза. В нея тимът надделя с 2:0 над Ал Адалх. Този двубой обаче бе на 21 декември, когато Кристиано Роналдо все още не се бе присъединил към тима.

Така петкратният носител на "Златната топка" ще опита да реализира попадение в пореден турнир в богатата си кариера. Отборът му пък не може да си позволи втора поредна загуба след тази от големия конкурент Ал Итихад.

Любопитното е, че днешните съперници ще се срещнат отново само след няколко дни. В събота, 18-и март, те излизат един срещу друг в шампионата. Там Абха е на незавидното 12-о място и има цели 23 точки пасив от днешния си опонент.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички