Русия излиза на поправителен на Европейското по футбол срещу вдъхновена Финландия


Русия излиза на поправителен на Европейското по футбол срещу вдъхновена Финландия
Снимка: Getty Images

1875 0

Ден номер 6 на Европейското първенство по футбол ще бъде открит с двубоя между Финландия и Русия на стадион "Крестовски" в Санкт Петербург. Двубоят е втори за двата тима в група В на турнира и ще е от голяма важност за "Сборная".

КОГА Е МАЧЪТ ФИНЛАНДИЯ - РУСИЯ

Сблъсъкът е първи в днешната програма и започва в 16,00 часа. Вижте цялата програма за деня тук. Ще можете да следите него и всички останали двубои от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

И настроението, и кадровата ситуация са в полза на скандинавците - те нямат контузени футболисти и са под еуфорията от първата си победа на европейско първенство. В първия кръг финландците надвиха Дания с 1:0, докато руснаците паднаха тежко от Белгия с 0:3.

ПОВЕЧЕ ЗА ТИМА НА РУСИЯ МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ ТУК

Тимът на Станислав Черчесов има и сериозни проблеми със състава. Още преди началото на турнира те загубиха Фьодор Кудряшов и участието му днес е под въпрос. Далер Кузяев също може да не играе срещу Финландия, след като си контузи главата при загубата от Белгия.

Вчера Черчесов обяви, че за важния двубой няма да може да разчита на основна фигура като Юрий Жирков. Контузията на левия защитник се оказа по-сериозна и е напълно възможно повече да не го видим на терена на този турнир. Още по-лошто е, че тримата играчи, "отговарящи" за левия фланг на Русия, не са на разположение за този ключов мач.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

ФИНЛАНДИЯ:Градецки, Райтала, О'Шонеси, Араури, Тойвио, Уронен, Камара, Спарв, Лод, Похянпало, Пуки

РУСИЯ: Шунин, Караваев, Фернандес, Джикия, Семьонов, Баринов, Зобнин, Головин, Миранчук, Йонов, Дзюба

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Очакванията на всички бяха Русия да се представи силно на старта на шампионата, предвид силното им представяне в квалификациите за Евро 2020 и успешното Световно през 2018 година. Загубата от Белгия не беше неочаквана, само разгромът и липсата на отговор от страна на "Сборная".

ПОВЕЧЕ ЗА ТИМА НА ФИНЛАНДИЯ МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ ТУК

Въпреки резултатите в първите мачове в групата, в днешния двубой Русия остава фаворит, още повече че отборът е притиснат в ъгъла. В Русия очакват финландците да "паркират автобуса" и са спокойни, че отборът им може да се справи с подобна тактика. Още повече че успехът на скандинавците над Дания изглеждаше по-скоро случаен, а не плод на добра игра или тотално надиграване на съперника.

Все пак финландците са в прилична форма, след като в квалификациите постигнаха някои добри резултати и се класираха за първи път в историята си на европейско първенство.

СИТУАЦИЯ В ГРУПАТА

В момента Русия е на последна позиция в групата след тежката загуба от Белгия. Лидери са "червените дяволи", а Финландия е на второ нясто. Ако не вземе днешния мач, ситуацията за "Сборная" и шансовете ѝ да излезе от групата значително се усложняват.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

Умиращ баща ще прекара последните си дни в гледане на сина си на Евро 2020

Въпрос №1 на Евро 2020: Трябва ли Еден Азар да играе изобщо? 

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате! 

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички