Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №6 (16.06)


Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №6 (16.06)
Снимка: Guliver/GettyImages

5152 0

Първият рунд на Европейското първенство по футбол премина след много емоции в изминалия ден. В голямото дерби Франция излъга Германия с 1:0 в интересен тактически дуел, докато шампионът Португалия стартира с ударно 3:0, но и трите попадения дойдоха след 84' на срещата. Роналдо потроши редица рекорди, а след изиграването на последните мачове от първия кръг вече се насочваме към мачовете на истината, в които никой няма право на повече грешки. 

Турция е един от отборите, които най-спешно имат нужда от "поправителен изпит". След ужасното представяне на "полумесеците" и категоричната загуба от Италия на старта, Бурак Йълмаз и компания ще търсят задължителни 3 точки (или най-малкото да не загубят) в мача срещу Уелс. "Драконите" от своя страна също не могат да си позволят отпускане, защото последният им мач в групата е срещу не кой да е, а Италия

Като стана дума за "адзурите", те могат да се превърнат в първия отбор на осминафиналите на Евро 2020 при победа в най-интересния двубой за вечерта - срещу Швейцария. "Кръстоносците" показаха старата си слабост и направиха куп пропуски срещу Уелс, но демонстрираха, че могат да са много опасни. В същото време защитата на Италия изобщо не беше тествана срещу Турция, така че предстои да разберем до каква степен дуото Бонучи-Киелини е готово за по-сериозен натиск, предвид напредналата възраст на двамата, особено тази на Джорджо. 

В група А съществува вариант, в който 3 отбора да си гарантират място в топ 3. Ако Швейцария спечели срещу Италия, а Уелс - срещу Турция, "полумесеците" ще са елиминирани от битката в групата. Подобен развой е малко вероятен, но възможен. 

Програмата за деня обаче започва с група B и сблъсъкът Финландия - Русия. "Суоми" шокира всички с победа над Дания с 1:0, но мачът беше белязан от зловещия инцидент с Кристиан Ериксен, а УЕФА постави в немислима позиция датчаните, след като им нареди да доиграят мача, или да понесат служебна загуба. Руснаците пък паднаха от Белгия с категоричното 0:3 и трябва да търсят максимума в мача срещу спрягания за аутсайдер дебютант на Евро 2020. Ето и как са разпределени мачовете в ден №6 на шампионата: 

Програма на Европейското първенство по футбол - Евро 2020 за днес, ден №6 (16.06)

16:00 часа: Финландия - Русия в мач от група "B"; ТВ канал: БНТ1/БНТ3 

19:00 часа: Турция - Уелс в мач от група "A"; ТВ канал: Диема/Диема спорт 2

22:00 часа: Италия - Швейцария в мач от група "A": ТВ канал: БНТ1/БНТ3

Кога са всички мачове от шампионата, можете да проверите в нашата пълна ТВ програма на Евро 2020, като последвате линка! 

Ето и най-интересното от ден №5 на Европейското по футбол: 

Злощастен автогол реши Франция - Португалия

Бруталният пропуск на Роналдо, който е претендент за №1 на Евро 2020 (ВИДЕО)

Човекът с най-красивия гол на Евро 2020 и неговият тежък път, за да се добере до футболна слава 

Суарес, ти ли си? Защитник на Германия "май" ухапа Погба (ВИДЕО)

Роналдо откачи, когато Жота не му подаде на чиста позиция (ВИДЕО) 

Лео Меси е причината Луис Енрике да има работа във футбола

Срина ли Роналдо акциите на гиганта "Кока-кола"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички