Раздор в националния отбор на Нидерландия: Ван Дайк критикува Ван Гаал


Раздор в националния отбор на Нидерландия: Ван Дайк критикува Ван Гаал
Снимка: Nikola Krstic/Soccrates/Getty Images

1348 0

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал отговори на Върджил ван Дайк, след като централният защитник oстана недоволен от тактиката на отбора. 30-годишният играч остана на терена през цялото време при победата над Дания с 4:2 в приятелски мач в събота. Футболистът на Ливърпул обаче изглеждаше разочарован от тактиката на треньора, който използва формация 3-4-2-1.

"До днес тренирахме усилено, с много тактики и най-различни подходи. Имахме добри моменти, но и неща, които трябва да се подобрят. Ще анализираме това", каза Ван Дайк след края на двубоя.

"Разбира се, ние играем в нова система, от играчите се изискват различни неща. Но мисля, че се представихме много добре. Дали ми харесва схемата на игра? Аз все още подкрепям 4-3-3, но не съм старши треньор, а той има категорично мнение за това", завърши звездата на "лалетата".

Ван Гаал отговори на коментарите на Ван Дайк в интервюто си след мача. "Знам, че той (Ван Дайк) има такива предпочитания, винаги е казвал това публично. Вече водихме този дебат, когато дойдох тук. Аз определям тактиката", категоричен бе наставникът на Нидерландия. 

Нидерландия вече се класира на Световното в Катар, което ще се проведе в края на 2022 г. Във вторник в Амстердам "лалетата" ще премерят сили с Германия в друга международна приятелска среща. Преди дни Ван Гаал отправи сериозни критики към ФИФА за Мондиала в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички