Луис ван Гаал разкритикува ФИФА заради Световното в Катар


Луис ван Гаал разкритикува ФИФА заради Световното в Катар
Снимка: Getty Images

1157 0

 

Селекционерът на националния отбор на Нидерландия Луис ван Гаал отправи остри критики към ФИФА заради избора им на Катар като домакин на Мондиал 2022. Наставникът на „лалетата“ остана недоволен и от датите, в които ще се играят мачовете от предстоящото Световно първенство.

„Ще играем в страна, в която ФИФА казва, че ще помогнем за развитието на футбола. Това са глупости. Първенството ще се проведе в Катар заради парите, които се въртят там. Само това е от значение за ФИФА.“, отсече 70-годишният треньор на пресконференция преди предстоящите приятелски срещи на тима му.

Ван Гаал е и част от Кралската холандска футболна асоциация (КХФА), която преди година излезе със становище относно начина, по който в Катар се отнасят с работниците, които са помогнали за новоизградените стадиони, на които ще се състоят мачовете от Мондиала.

Нидерландците се класираха за предстоящото Световно първенство, след като спечелиха своята група, в която основните им претенденти бяха Турция, Норвегия и Черна гора.

На отбора воден от ван Гаал му предстоят приятелски сблъсъци с Дания и Германия, а ето и някои от мачовете по време на паузата в клубния футбол, които си заслужава да бъдат следени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички