Официално: Поредното нововъведение във футбола е факт (ВИДЕО)


Официално: Поредното нововъведение във футбола е факт (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2567 0

Световното клубно първенство за 2023 г. стартира. Египетският гранд Ал Ахли победи новозеландския Оукланд Сити с 3:0 в осминафиналната фаза. Ал Ахли ще се изправи срещу Сиатъл Саундърс, а победителят от двойката ще има честта да играе полуфинал срещу европейския клубен шампион Реал Мадрид.

Мачът между Ал Ахли и Оукланд Сити ще се запомни с поредното новъвеведение от страна на ФИФА, свързано със съдийството.

Още преди началото на турнира от световната футболна централа анонсираха система, която позволява на реферите да обосновават своите окончателни решения след намеса на ВАР.

Те използват същия микрофон, с който комуникират с видео-асистент арбитрите, за да се чуват по уредбата и феновете по трибуните, както и телевизионните зрители, да научават от първо лице аргументите за промяна или оставане на първоначалното решение.

В добавеното време на срещата защитникът на Оукланд Адам Мичел повали в близост до наказателното поле Тахер Мохамед. Китайският главен съдия Ма Нинг посочи бялата точка, след което беше привикан от ВАР да преразгледа решението си, защото видимо нарушението беше извън наказателното поле.

Ма Нинг промени решението си, отсъди пряк свободен удар и показа директен червен картон на Мичел като последен в защитата. Всичко това обяви по уредбата, като разясни на хората по трибуните и телевизионните зрители защо е променил решението си. Единственият проблем беше, че зрителите пред телевизора не успяха добре да чуят какво точно каза главния съдия.

А ето какво предложение отхвърли ФИФА относно промяна във формата на Световното клубно първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички