Лукаку прати Челси на финал на Световното клубно първенство!


Лукаку прати Челси на финал на Световното клубно първенство!
Снимка: Getty Images

2990 0

Европейският шампион Челси се класира за финала на Световното клубно първенство, след като победи шампиона на Азия Ал Хилал с минималното 0:1 на стадион "Мохамед Бин Зайед" в Абу Даби. Победният гол за "сините" отбеляза таранът на отбора Ромелу Лукаку в 32-ата минута.

Лондончани играха без надзора на своя наставник Томас Тухел, който даде положителна проба за коронавирус. "Сините" взеха контрола над срещата от първата минута, но пък трудно създаваше положения за гол. Все пак в 32-ата минута Лукаку се възползва от груба грешка на защитник, за да открадне топката и да реализира.

В началото на втората част Кай Хаверц осъществи отличен пробив и нанесе завършващ удар, но изпълнението му срещна гредата. Малко по-късно Хаким Зиеш можеше да вкара, но вратарят на Ал Хилал се намеси. В 64-ата минута дойде най-чистата ситуация за азиатския тим, когато Марега излезе сам срещу вратаря, но Кепа спаси.

В следващите минути Ал Хилал създаде още две опасни положения пред вратата на Челси, но при първата Кепа отново се намеси, а при втората опасен удар на Перейра премина малко встрани от целта. Така Челси се класира за големия финал, където ще срещне бразилския Палмейрас. Финалът ще се изиграе на 12 февруари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички