ФИФА затегна дисциплинарния си правилник


ФИФА затегна дисциплинарния си правилник
Снимка: Getty Images

1106 0

Международната футболна федерация (ФИФА) затегна дисциплинарния си правилник за случаи на сексуален тормоз или посегателство в ревизиран Етичен кодекс, който влиза в сила от днес, 1 февруари. Той е насочен към "подобряване защитата на футболния интегритет". В добавка, кодексът таргетира и уговорените мачове и клубовете, които не успяват да платят трансферни суми.

"Промените са насочени към подобряване защитата на определени страни за процедури пред съдебните звена на ФИФА, докато осигурят на ФИФА допълнителни инструменти срещу незаконните, неморалните и неетични методи и практики", се казва в официалното съобщение от ФИФА.

Промените правят евентуалните жертви "страни на съответните процедури, които имат всички процедурни права, като известяване за релевантното решение и правото на обжалване". Кодексът също така задължава "членките на асоциации и конфедерациите да известяват ФИФА за решения, свързани със сексуален тормоз и уговорени мачове".

ФИФА допълни още, че ще назначи независим експерт по интегритет за разследване на уговорени мачове и координация с обществените власти в разглеждането на потенциални нарушения, както и предлагането на "подходящи дисциплинарни мерки". От централата казаха и че ще удължават трансферните забрани на клубове-длъжници, които не спазват решенията на Футболния трибунал, като ще могат да начисляват 18% лихва върху неплатени дългове.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Променят правило във футбола заради поведението на Емилиано Мартинес на Световното в Катар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички