Рефер написа история, като показва първия "бял ​​картон" във футбола (ВИДЕО)


Рефер написа история, като показва първия "бял ​​картон" във футбола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3951 0

След Световното първенство по футбол през 1970 г. футболните фенове свикнаха с рефера, който може да раздава жълти и червени картони само на провинилите се играчи. Сега обаче арбитрите разполагат с още едно оръжие в арсенала си - "бялата карта".

По време на мач между Бенфика и Спортинг Лисабон (жени) в събота (21 януари) бял картон беше използван за първи път в професионалния футбол.

Показването му стана, когато Бенфика водеше с 3:0 срещу своите съперници и се наложи, когато медицински персонал от двете страни се втурна на терена, за да помогне на един от стюардите. Въпросната жена се оплака, че се чувства зле по време на мача и медицинските лагери се обединиха, за да се опитат да ѝ помогнат.

Това действие накара рефера да извади невиждания досега бял картон и на двата лекарски екипа - като признание за техния спортсменски дух. Връчването му беше приветствано и аплодирано от публиката на Estadio da Luz.

Както съобщава JOE , бялата карта е предназначена да покаже признание на клубовете за демонстрирането на феърплей по време на мач, в опит да се "подобри етичната стойност в спорта".

Бял картон бе въведен в Португалия заедно с много инициативи на ФИФА напоследък. Международният ръководен орган на футбола също така въведе отделна смяна на играч, който е получил мозъчно сътресение, както и по-дълги продължения - нещо, което беше най-забележимо по време на мачовете от груповата фаза на Световното първенство в Катар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички