Кай Хаверц качи Челси на световния футболен връх след 120 минути драма


Кай Хаверц качи Челси на световния футболен връх след 120 минути драма
Снимка: Getty Images

2460 0

Челси е новият световен клубен шампион! "Сините" победиха Палмейрас с 2:1 след продължения във финала в Абу Даби. Двубоят не излъчи победител в редовното време, след като двата тима си размениха по един гол. Четири минути преди края на продълженията обаче Кай Хаверц реализира дузпа и се превърна в големия герой за "сините". В добавеното време на продължението Палмейрас остана с 10 души, след като Луан получи директен червен картон,

Срещата започна в по-спокойно темпо, като през първото полувреме играта беше равностойна и нито един от тимовете нямаше стопроцентово положение. Удари на Хаверц и Хъдсън-Одой не дадоха необходимия резултат за Челси, а Дуду на два пъти пропусна за Палмейрас. В 30-ата минута Мейсън Маунт беше заменен принудително и на терена се появи Кристиан Пулишич.

В 55-ата минута Ромелу Лукаку изведе "сините" напред. Белгиецът засече центриране отляво и с глава прониза вратата на Вевертон. Малко след това Пулишич беше близо до втори гол, но пропусна. В 61-ата минута Тиаго Силва игра с ръка и реферът отсъди дузпа за Палмейрас. Рафаел Вейга беше точен от бялата точка.

В 73-ата минута Пулишич можеша да извече Челси отново напред. Изстрелът му мина встрани. След като в редовното време двата тима не се победиха, мачът влезе в продължения.

В 116-ата минута играч на Палмейрас игра с ръка и Челси получи право да изпълни дузпа. Кай Хаверц застана зад топката и не сгреши. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички