ОФИЦИАЛНО! ФИФА не послуша клубовете и реши: Световно клубно първенство с 32 отбора


ОФИЦИАЛНО! ФИФА не послуша клубовете и реши: Световно клубно първенство с 32 отбора
Снимка: Getty Images

23162 0

Президентът на ФИФА - Джани Инфантино, потвърди нашумелите информации, че асоциацията ще увеличи броя участници на Световното клубно първенство от досегашните 7 на изумителните 32 или над 4 пъти повече.

Промените ще влязат в сила за турнира през 2025-а година. Това се случва, след като форумът от 2021-а година трябваше да се проведе в Китай, но бе отменен, поради пандемията от Ковид. На пресконференция преди финала на Световното първенство в Катар Инфантино обясни решението на ФИФА.

"Новото мъжко Световно клубно първенство ще се състои през 2025-а година и в него ще участват 32 отбора, които ще са най-добрите в целия свят", заяви той, добавяйки, че има детайли, които трябва да бъдат изчистени, но целта е турнирът да прилича на мондиала на национално ниво.

Освен това, Инфантино разкри, че женското Световно клубно първенство също ще се състои през 2025-а година, но подробности за него все още липсват. Надпреварата, която предстои да се състои през февруари следващата година, ще бъде в Мароко. В нея участие ще вземе Реал Мадрид в качеството си на Европейски клубен шампион.

От пресконференцията стана ясно, че домакинът на световното първенство през 2030-а година ще бъде решен през 2024 г., а този на женското такова през 2031 г.

Ето какъв страх обзе асоциацията относно Световното първенство през 2026-а година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички