Нидерландия ще бъде без свой нападател до края на Европейското първенство поради контузия


Нидерландия ще бъде без свой нападател до края на Европейското първенство поради контузия
Снимка: Getty Images

8333 0

Дни преди началото на елиминационната фаза на Европейското първенство по футбол един от сочените за така наречени "скрити фаворити" в състезанието - Нидерландия, понесе неприятен удар, след като нападател на тима се контузи и е аут до края на състезанието.

Става въпрос за опитния 30-годишен нападател на "лалетата" и Севиля Люк де Йонг, който е претърпял контузия в коляното по време на тренировъчния процес във вторник, 22 юни, информира футболната федерация на Нидерландия.

"Нападателят на Севиля, който има 38 мача за националния, има проблем с връзката, която дава стабилност във вътрешната част на коляното и в резултат на това няма да може да играе повече на това Европейско първенство" - се казва в изявлението на федерацията.

Правилата на УЕФА не позволяват заместник на тази фаза от турнира, освен ако не се касае за контузия на вратари. Така съставът на "лалетата" ще остане намален до 24 души, с които се подготвя за осминафинала си в Будапещ, който ще се състои в неделя, 27 юни. Съперник на състава ще е някой от отборите, които са завършили на трета позиция в другите групи.

В последния си мач от групите пък Нидерландия победи Северна Македония с 3:0 и записа пълен актив от точки. По време на мача се стигна до най-култовия журналистически гаф на Евро 2020 (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички