Лоша вест за Норвегия и Манчестър Сити - Ерлинг Холанд е контузен!


Лоша вест за Норвегия и Манчестър Сити - Ерлинг Холанд е контузен!
Снимка: Getty Images

29806 0

Норвежката футболна федерация съобщи официално, че нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд е контузен и напуска лагера на националния отбор!

Проблемът на 22-годишния голаждия е в слабините и е бил получен при победата с 6:0 срещу Бърнли (18 март) на 1/4-финалите за ФА Къп. Тогава Холанд вкара хеттрик между 32' и 59' минута, преди да бъде заменен от Коул Палмър в 63-тата.

На този етап не става ясно колко дълго ще трябва да се възстановява, но със сигурност ще пропусне евроквалификациите на Норвегия срещу Испания (25 март) и Грузия (28 март)!

"Прие го тежко"

"Ерлинг го прие тежко, когато осъзна, че няма да може да се бори за националния си отбор. За щастие, в тази група има още много футболисти със самочувствие и талант, които са сплотени, за да спечелят точки в следващите мачове", заяви старши треньорът на скандинавците - Столе Солбакен.

Вероятно в следващите дни от Манчестър Сити ще обяснят подробно за каква контузия става въпрос, но новината определено е неприятна за всички фенове на "гражданите" и мениджъра Хосеп Гуардиола. През март Холанд навлезе в още по-плашеща форма и отбеляза 9 гола в последните 3 мача на "небесносините". На "Етихад" ще се надяват, че той ще бъде готов за предстоящото дерби с Ливърпул от 29-ия кръг на първенството (1 април, 14:30 часа).

ВИЖТЕ ОЩЕ - Дори легенда на Манчестър Юнайтед не устоя на Холанд и го изпрати с аплодисменти (ВИДЕО)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички