Как новият договор на Хосеп Гуардиола промени освобождаващата клауза на Холанд?


Как новият договор на Хосеп Гуардиола промени освобождаващата клауза на Холанд?
Снимка: Getty Images

2849 0

Подновяването на договора на Хосеп Гуардиола до 2025 г. в Манчестър Сити доведе до промяна в условията на ангажимента на Ерлинг Холанд към клуба. Това обясни Ориол Доменек в "Catalunya Radio".

Въпреки че подписа до 2027 г., годината, която се отбеляза в червено от всички, е 2024 г. Именно от тогава бе ясно, че ще влезе в сила клаузата от 200 милиона за закупуването на играча. Но според Доменек ангажиментът му с "гражданите" в свързан с бъдещето на Гуардиола.

Как бъдещето на Холанд е свързано с това на Гуардиола

Беше уточнено, че клаузата за откупуване ще бъде удължена, ако каталунецът поднови своя договор. Пеп вече го направи до юни 2025 г. и следователно клаузата на нападателя също беше автоматично удължена до същата година.

Гуардиола пристигна на Етихад през 2016 г. и оттогава превърна Сити във водещ клуб в Англия. Той спечели четири от последните пет сезона във Висшата лига, ФА Къп, четири Купи на лигата и два пъти Къмюнити Шийлд. Той също така беше финалист в Шампионска лига през 2020-21 г. (загуби финала от Челси) и полуфиналист през миналия сезон (отстранени от Реал Мадрид). Гуардиола остана без трофей само през първия си сезон (2016-17). Самият Холанд сериозно "намигна" на Шампионска лига и заяви, че именно тя е голямата му цел в Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички