Лионел Меси отговори на най-важния въпрос - ще играе ли на Мондиал 2026?


Лионел Меси отговори на най-важния въпрос - ще играе ли на Мондиал 2026?
Снимка: Getty Images

3966 0

Датата 18 декември 2022 г. завинаги ще остане в паметта на милиони фенове на футбола по света - тогава Аржентина спечели Световното първенство, триумфирайки на финала срещу Франция с дузпи, а Лионел Меси изпълни най-съкровената си мечта и запълни окончателно колекцията си от трофеи с най-важния!

Мнозина биха предположили, че 35-годишният капитан на "гаучосите" повече няма да изведе тима на световни финали, а и самият той бе казал преди старта на Мондиал 2022, че форумът в Катар ще бъде последен за него.

Изглежда обаче случилото се преди месец и половина го е накарало да преосмисли плановете си или поне да не отхвърля напълно възможността да играе за "Албиселесте" и на Световното в САЩ, Канада и Мексико през 2026 година!

В интервю пред аржентинското издание "Ole", той отговори по следния начин на въпрос за участието си на Мондиал 2026:

"Не знам, винаги съм казвал, че заради възрастта ми се струва, че ще бъде доста трудно. Обичам да играя футбол, обичам това, което правя и докато се чувствам добре и съм в добра физическа форма - ще продължа да го правя. Но изглежда много трудно", бяха думите на Меси, който допълни след това, оставяйки си "вратичка":

"Казвам ви истината... не изпреварвам събитията. Повтарям едно и също и ще продължа да го повтарям - ще бъде трудно заради възрастта ми. Но, всичко зависи от това как ще се развие кариерата ми".

*Евентуално участие на Бълхата в Северна Америка през 2026-та би било шесто за него на световни първенства. До момента е записал 26 мача, в които се е отчел с 13 гола и 8 асистенции!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Меси за бленувания трофей: Умолявах Передес да отбележи дузпата срещу Франция!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички