Меси за бленувания трофей: Умолявах Передес да отбележи дузпата срещу Франция!


Меси за бленувания трофей: Умолявах Передес да отбележи дузпата срещу Франция!
Снимка: Getty images

8820 0

Лионел Меси постигна голямата мечта на всеки един футболист, а именно да спечели световната купа. Аржентинецът често бе критикуван за представянето си с националния отбор и как не печели достатъчно важни трофеи, но след Мондиал 2022 това остава в миналото. Меси говори в Twitch пред аржентинския спортен вестник Olé, където разказва за всички емоции по време и след Световното първенство в Катар.

"Бях сигурен, че Господ ще ми даде тази световна купа. Не знам защо, но се чувствах сигурен в това и той избра най-добрия момент. Толкова много исках този момент да се случи. Бил съм толкова близо друг път с националния отбор, както бе през 2014 г. Зад победата имаше много жертви и поражения, които трябваше да преодолея", признава аржентинецът, като допълни и какво означава тази купа за семейството му.

"Те преминаха през същото като мен, може би дори и през повече. Имам роднини, които живеят в Аржентина и четат историите в пресата всеки ден. Те страдат дори повече от мен. Опитват се да ми покажат, че не е така, но в крайна сметка беше облекчение".

Относно дузпите срещу Франция във финалния сблъсък: "Молех се на Бог да вкарам. Говорих с Леандро Паредес и го умолявах да отбележи, за да имаме още един шанс. Казах му: "Моля, вкарай тази дузпа, за да приключим с това". Тогава "Дибу" (б.р Емилиано Мартинес) направи спасяванията и беше невероятно".

След края на Мондиала се появи снимка на Меси в леглото, прегърнал купата. Фотосът се превърна в най-харесваната публикация в Instagram, а историята за кадъра е следната: "С часовата разлика спах само един-два часа. Беше шест часа сутринта и пуснах телевизора. Сигурен бях, че могат да ме чуят през стените. Имах трофея в леглото и изведнъж Родриго (Де Пол) се появи и направи снимката. Той е толкова важен човек в групата, както във футболен смисъл, така и за отношенията между нас в отбора".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички