Кои 5 отбора може да се класират за Евро 2024 още тази седмица?


Кои 5 отбора може да се класират за Евро 2024 още тази седмица?
Снимка: Getty Images

1668 0

Втората международна пауза в клубния футбол ще насочи отново вниманието ни към националните отбори и по-специално квалификациите за Евро 2024. А през тази седмица пет национални отбора по футбол може да си осигурят място в надпреварата, която ще е в Германия догодина.

Кои отбори са близо до класиране?

Шотландия може да бъде първата нация, която ще се присъедини към домакина. Това ще стане факт, ако победи Испания в четвъртък или ако Норвегия не спечели мача си срещу Кипър. Франция ще се класира за турнира следващата година, ако победи Нидерландия в петък или ако завърши наравно, и Гърция загуби от Ирландия.

В петък Белгия и Австрия ще играят помежду, като победителят ще вземе виза за Евро 2024. В същия ден Португалия ще се класира, ако победи Словакия или ако завърши наравно, а Люксембург загуби от Исландия.

Носителят на трофея Италия, както Нидерландия, Хърватия и Испания са сред отборите, които имат осигурено поне място в плейофите заради класирането в Лигата на нациите. А по-рано от УЕФА обявиха и къде ще се играе двубоят за Суперкупата на Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички