Италия - Англия по ТВ: Къде да гледаме финала на Европейското първенство по футбол?


Италия - Англия по ТВ: Къде да гледаме финала на Европейското първенство по футбол?
Снимка: GettyImages

12386 0

Европейското първенство по футбол бе едно от най-дългоочакваните събития за тази година, още повече, след като бе отложено с година поради епидемията от коронавирус. Началото на турнира бе сложено на 11 юни в Рим, а един месец измина сякаш неусетно, за да дойде момента, в който е ред на грандиозния финал.

50 мача и безброй емоции по-късно - един от отборите, които сложиха началото на Евро 2020, ще участват и в последната битка. Разбира се, става въпрос за Италия, която впечатли с представянето си и с възможността да съхранява и използва два облика - атакуващ и атрактивен, както и дефанзивен и практичен (за който знаем от години, че е в кръвта на страната).

"Скуадра адзура" продължава и умопомрачителната си серия без поражение, като тя вече възлиза на цели 33 двубоя. Рекорди и постижения обаче остават на заден план, тъй като в момента мислите на всички в страната са насочени към едно - трофеят.

Той обаче ще бъде спечелен изключително трудно, тъй като отсреща стои Англия, която е зажадняла от години за този трофей и не само, че не го е печелила никога, но и дори няма записано участие във финалната среща. 

"Трите лъва" се представиха противоречиво на Евро 2020, но показаха способностите си в най-важните моменти и използваха точно толкова, колкото бе необходимо. Те имат и предимство, тъй като изиграха само един мач далеч от дома - 1/4-финала срещу Украйна. Във всички останали бяха домакини, което им спести хиляди километри в път и им осигури безценна подкрепа от трибуните.

А тя ще е на линия и за големия финал (въпреки че Италия се води символичен домакин), тъй като той ще се проведе на митичния "Уембли" в Лондон. Мачът между Италия и Англия ще стартира в 22:00 часа българско време, като ще бъде излъчен пряко по БНТ 1 и по Нова (както и БНТ 3 и Диема спорт 3) и ще можете да следите финала на ЕВРО 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

"Загрейте" за финала на Евро 2020 с тези материали: 

В Италия са убедени: Евро 2020 е "подарък" за Англия

Мръсен свят с политически зависимости: Как УЕФА "реди" съдии на Европейските първенства?

5 причини защо Италия ще спечели Европейското по футбол 

Незабравимата и "смъртоносна" Паненка на Пирло, която още преследва Англия

Ето кой има реален шанс да бутне Кристиано за голмайсторския приз на Евро 2020

Ето го съдията, който ще ръководи финала на Европейското по футбол

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички