Холанд с гол, България със срам и безличен Роналдо в днешния ден от евроквалификациите


Холанд с гол, България със срам и безличен Роналдо в днешния ден от евроквалификациите
Снимка: Getty Images

3483 0

Днешният ден от квалификациите за Евро 2024 г. донесе солидна доза емоции, много голове и немалко изненади. Програмата беше открита с българския национален отбор, който далеч не очарова срещу Литва.

Програмата продължи с любопитни двубои с участието на звездни имена като този между Норвегия и Шотландия, в който игра новоизгряващата суперзвезда на световния футбол Ерлинг Холанд.

Един от най-великите футболисти в историята - Кристиано Роналдо, пък сложи капитанската лента за своята Португалия в мач срещу Босна и Херцеговина, където обаче друг отне шоуто. Общо в квалификациите паднаха 22 попадения, а въпреки големия залог, само един червен картон бе вдигнат. Той дойде именно при визитата на родните национали.

Как протекоха двубоите от евроквалификациите в събота вечер?

Литва 1:1 България

Българският национален отбор записа нов срамен резултат. Възпитаниците на Младен Кръстаич завършиха при резултат 1:1 визитата си на наглед непретенциозния тим на Литва, който обаче се бори мъжки с човек по-малко в продължение на близо 80 минути. Точен за домакините в 15-ата минута бе Едвинас Гирдвайнис. Само 2 минути по-късно Юстас Ласицкас беше декориран в червено, което даде повод за оптимизъм на "трикольорите".

Марин Петков възстанови паритета в 27-ата минута, но до края никой от двата отбора не успя да намери пътя към съперниковата врата. Така България остана последна в класирането с едва точка.

Люксембург 2:0 Лихтенщайн

Тимът на Люксембург взе своето при домакинството си на Лихтенщайн. "Червените лъвове" се наложиха с 2:0 с голове на Данел Синани (59') и Жерсон Родригес (89'). Пълни 90 минути за домакините изигра защитникът на ЦСКА Енес Махмутович.

Норвегия 1:2 Шотландия

Родината на суперзвездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд допусна пълен обрат в заключителните минути срещу Шотландия. Именно таранът бе точен от дузпа в 61-вата минута. В 87-ата и 89-ата обаче Линдън Дайкс и Кени Маклийн взеха нещата в свои ръце и обърнаха срещата.

Азербайджан 1:1 Естония

Още едно реми завъртяха отборите на Азербайджан и Естония. Рауно Сапинен откри резултата за гостите в 27-ата минута. Тимът обаче не съумя да задържи преднината си и инкасира попадение в 62-рата, дело на Антон Кривоцюк.

Черна гора 0:0 Унгария

Другият мач в групата на България завърши с положителен развой за "лъвовете". Черна гора и Унгария завършиха при нулево равенство, което остави шансовете ни за класиране на Евро 2024 живи. "Маджарите" запазиха мястото си в челната двойка с 3 точки преднина пред "трикольорите", но и среща по-малко.

Албания 2:0 Молдова

Албания постигна изключително важен успех над Молдова с 2:0 у дома. Така, с голове на Ясир Асани (51') и Недим Бейрами (76'), "червено-черните" се изкачиха до Топ 2 за сметка на Полша.

Фарьорски острови 0:3 Чехия

Воденият от Ярослав Шилхави тим на Чехия не допусна изненади при гостуването си на Фарьорските острови. Той грабна победата с 3:0, оглавявайки подреждането в Група "E" с помощта на Ладислав Крейчи (15') и Васлав Черни (44' и 75').

Белгия 1:1 Австрия

Поредното равенство дойде в Брюксел, където Белгия и Австрия завършиха при резултат 1:1, което в случая бе напълно достатъчно и на двата отбора, за да останат съответно на първо и второ място в класирането. С попадение за гостите се отличи Михаел Грегорич в 21-вата минута, а за домакините Ромелу Лукаку в 61-вата минута.

Исландия 1:2 Словакия

Исландия остана далеч от челната двойка, след като допусна поражение с 1:2 като домакин на Словакия. След кръга "викингите" заемат 4-ата позиция с 3 точки - на 4 от второто място, което заемат именно словаците. Голмайстори за тях бяха Юрай Куцка (27') и Томаш Суслов (69'), а почетното попадение за домакините реализира Алфред Финбогасон от дузпа в 41-вата минута.

Португалия 3:0 Босна и Херцеговина

Програмата приключи с двубоя между Португалия на Кристиано Роналдо и Босна и Херцеговина. "Мореплавателите" надвиха съперника си с 3:0, заставайки начело в Група "J" с актив от 9 точки. нито едно от попаденията обаче не вкара легендарният голмайстор. Резултата откри Бернардо Силва (44'), а два гола добави Бруно Фернандеш (77' и 90' +3).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички