Роналдо с цял мач за Португалия, но само с отменен гол: Друг блесна с 2 попадения и асистенция (ВИДЕО)


Роналдо с цял мач за Португалия, но само с отменен гол: Друг блесна с 2 попадения и асистенция (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7921 0

Португалия записа трета победа в три мача от квалификациите за Евро 2024. "Мореплавателите" надделяха с 2:0 срещу бившия отбор на Ивайло Петев - Босна и Херцеговина. Този път сред голмайсторите за домакините не бе Кристиано Роналдо, който вкара по две попадения във всеки от първите два мача.

С успеха иберийската страна събра 9 точки на върха. Словакия обаче победи Исландия с 2:1 и изостава със само два пункта на втората позиция. Именно Исландия ще опита да възроди надеждите си с успех при домакинство срещу Португалия в следващия мач за двата тима, който ще се проведе след 3 дни - на 20.06 (вторник).

Този път 38-годишният Роналдо остана на терена през целия двубой, но въпреки това не успя да се разпише за пръв път в тези квалификации, след като видя свой гол отменен. Вместо него блесна бившият му съотборник в Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш, който се отличи с две попадения и една асистенция.

В 24-тата минута Роналдо видя свое попадение отменено, след като бе в засада. Джеко се отличи с огромен пропуск в 29-ата минута, когато бе съвсем необезпокояван, но прати топката далеч в аут от изгодна позиция.

Минута преди края на първото полувреме Роналдо комбинира с Фернандеш, който изведе Бернардо Силва, за да последва техничен прехвърлящ удар и гол. В 77' и в 3-тата минута от добавеното време пък Бруно Фернандеш вкара първите си попадения в евроквалификациите за Евро 2024.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първият изстрел в срещата бе за гостите. Хаджиахметович опита изстрел от далечна дистанция в 4-тата минута. Ударът не бе никак лош, но все пак мина покрай страничния стълб. Освен това босненците играеха доста по-агресивно в началните минути и това им печелеше преимущество, макар и минимално.

В 22-рата минута се стигна до центриране от гостите, което за малко да се превърне в попадение. В последния момент Диого Коща направи крачки назад и съумя да предотврати куриозен гол.

В 24-тата минута Кристиано Роналдо бе намерен от Кансело в наказателното поле и нямаше проблеми от непосредствена дистанция да намери очертанията на вратата и с глава да преодолее Шехич.

Video edited on Kapwing

Данило позволи на Един Джеко да мине зад гърба му и в 29-ата минута нападателят получи перфектно центриране на границата на вратарското поле. Джеко обаче отправи много разочароващ удар с по-слабия си ляв крак и прати топката много над напречната греда.

Video edited on Kapwing

В 37-ата минута Феликс не бе толкова прецизен към Роналдо в наказателното поле, но все пак топката стигна до Кристиано. Той не успя да си отвори позиция за изстрел и върна към Феликс, който шутира. Вратарят Шекич обаче се намеси успешно и изби в ъглов удар.

44' - 1:0! Въпреки че гостите имаха по-опасните ситуации за гол, притежанието на топката за Португалия даде резултат минута преди края на редовното време за първата част. Отлична отборна атака. Роналдо увлече двама и комбинира с Бруно Фернандеш, който пък изведе Бернардо Силва зад противниковата отбрана. Атакуващият футболист на Сити пък прехвърли по много техничен начин вратаря и се разписа.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

10 минути след началото на втората част никой от двата тима не бе създал нещо по-опасно пред противниковата врата. В 55-ата Роналдо получи дълга топка на фланга и опита да се надиграва 1 срещу 1, но в крайна сметка бе надхитрен и се стигна до аут. Кристиано остана с претенции за ъглов удар, които не бяха уважени.

77' - 2:0! Рубен Невеш центрира по отличен начин в наказателното поле, където се бе включил Бруно Фернандеш. Той намери топката отлично с глава и остави противниковия страж безпомощен.

Video edited on Kapwing

Малко над 10 минути преди края на редовното време Роналдо отклони по техничен начин и изведе Бруно Фернандеш сам срещу вратаря. Португалецът опита технично да го прехвърли, но ударът му отиде встрани от вратата.

В 88-ата минута Роналдо бе в наказателното поле и комбинира много коректно с Жота, който обаче от непосредствена дистанция не успя да преодолее вратаря, въпреки че не бе обезпокояван и имаше цялото време на света.

Минута по-късно Босна можеше да накаже това, Хамулич стреля опасно, но вратарят на домакините Диого Коща отрази.

90+3' - 3:0! Бруно Фернандеш вкара втория си гол в мача след отличен изстрел от средна дистанция, в който вложи много сила и точност.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Португалия е първа в групата след две победи в два мача. "Мореплавателите" не са инкасирали гол и същевременно отбелязаха общо 10, след като първо сломиха Лихтенщайн с 4:0, а след това и Люксембург с 6:0.

В първия мач Кристиано Роналдо бе заменен в 78-ата минута от Гонсало Рамош, след като преди това се бе разписал в 51-вата и 63-тата. Във втория пък реализира две попадения още през първото полувреме, след което бе заменен отново от Гонсало Рамош, този път по-рано в срещата - 64-тата минута.

Португалия и Босна се срещнаха и в квалификациите за Мондиал 2010, и в квалификациите за Евро 2012. В първия случай "мореплавателите" спечелиха двата мача с по 1:0, а във втория - първо финишираха при 0:0, а след това у дома разгромиха съперника с 6:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички