Европейската Суперлига "махна Супер": Коренно различни правила - влизат и "слабаци"


Европейската Суперлига "махна Супер": Коренно различни правила - влизат и "слабаци"
Снимка: Getty Images

3633 0

Съвсем различна от предварително плануваната Европейска Суперлига може да бъде създадена. В нея могат да попаднат до 80 отбора в мултидивизионен формат. Това призна Бернд Райхард.

Състезанието ще бъде базирано само и единствено на спортното представяне на отборите - никой няма да има запазено място, информира още Райхард - изпълнителен директор на А22, в интервю за германския вестник Die Welt. Отборите ще имат гарантирани минимум 14 мача на сезон.

А22 е компания, сформирана, за да спонсорира и подпомага създаването на Суперлигата. Тя се е свързала с близо 50 европейски клуба от октомври миналата година насам, като след консултациите е развила 10 принципа в плана как да изглежда състезанието.

"Основите на европейския футбол са в опасност от разпадане. Време е за прояман. Клубовете носят предприемаческия риск във футбола. Когато важни решения са на карта, те често са принуждавани да стоят отстрани, докато спортните и финансови фондации се рушат около тях.

Нашите разговори изясниха и че клубовете често намират за невъзможно да говорят публично срещу системата, която използва заплахите от санкции като опозиция. Нашият диалог бе отворен, честен, конструктивен и доведе до ясни идеи от какви промени има нужда и как да бъдат имплементирани. Има още много какво да се прави, ще продължим с диалога ни" - заяви Райхард.

Разбира се, УЕФА и ФИФА са строго против Европейската Суперлига. Наскоро босът на УЕФА заяви за Реал, че "се имат за толкова важни, че всички трябва да се прекланят пред тях".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички