Лапорта посочи съблазнителната сума, която Барса би спечелил от Европейската Суперлига


Лапорта посочи съблазнителната сума, която Барса би спечелил от Европейската Суперлига
Снимка: Getty Images

851 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта заговори отново за проекта за Европейска Суперлига, на който той бе един от големите подръжници. Юристът по образование разказа колко смята, че би спечелил клубът му на сезон от този турнир, ако идеята се осъществи.

"Суперлигата е страхотна възможност, но единственият начин да спечелим е чрез диалог. Суперлигата има за цел да подобри футбола, да се бори за неговата устойчивост, за да излязат клубовете от разрухата, да могат да бъдат все по-конкурентоспособни, да имат повече ресурси.

Суперлигата е много подобрена версия на Шампионска лига, която се основава на меритокрацията, което означава, че ще бъде отворена, без клубна дискриминация, но с гаранции и правила, които ще позволят на клубовете да имат повече ресурси.

Изпълнителният директор на Суперлигата Бернд Райхарт се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин миналия вторник, което е важна стъпка напред. Има първоначален бонус от 1 милиард евро за клубовете-основатели, а за един сезон ние можем да спечелим около 300 милиона евро от това състезание.

Освен това, ясното предимство на Суперлигата е, че клубовете ще имат пълен контрол. УЕФА очевидно ще бъде начело, но клубовете ще играят решаваща роля", каза Лапорта, цитиран от каталунския вестник "Спорт". А ето как Суперлигата стана една от причините Ливърпул да бъде обявен за продажба

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички