Флорентино запя старата песен за Суперлигата на нов глас, даде пример с Надал и Федерер


Флорентино запя старата песен за Суперлигата на нов глас, даде пример с Надал и Федерер
Снимка: Getty Images

1702 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес възобнови идеята за създаване на Европейска Суперлига по време на годишната среща на членовете на Кралския клуб. През април 2021 Перес и Реал бяха сред инициаторите на създаването на първенство на най-големите отбори в Европа, в което първоначално се включиха 12 клуба, но след яростна съпротива от феновете и ръководството на ФИФА и УЕФА, девет от тимовете се отказаха от идеята.

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус обаче продължиха да настояват, че рано или късно ще създадат Суперлига. "Суперлигата никога не е имала един определен формат. Той може да се променя според различния контекст. Идеята на проекта е да модернизира футбола. От изключителна важност е да предложим на феновете мачове с топ качество. УЕФА със своите промени погрешно върви в обратната посока", коментира Перес.

"Какъв е смисълът да лишаваме феновете от големите мачове. Надал и Федерер са играли над 40 пъти, Надал и Джокович са играли 59 пъти, това скучно ли е? Ливърпул и Реал Мадрид са се срещали девет пъти за 67 години", допълни президентът на Реал.

Думите на Перес бързо срещната остър отговор от президента на Ла Лига Хавиер Тебас. "Историята ще запомни Флорентино Перес като един най-добрите клубни ръководители, но това не означава, че той е добър в ръководенето на турнири. Без да го разбира, Перес казва неща, които могат да убият останалите клубове", заяви Тебас.

Флорентино Перес смята още, че НФЛ печели повече от Шампионска лига (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички