Тони Кроос не желае да напуска Реал Мадрид и коментира Суперлигата


Тони Кроос не желае да напуска Реал Мадрид и коментира Суперлигата
Снимка: Getty Images

1930 0

Полузащитникът на Реал Мадрид – Тони Кроос, отхвърли вероятността да напусне клуба. 32-годишният германец има 25 гола и 83 асистенции в 369 мача за „лос меренгес“ след знаковия му трансфер от Байерн Мюнхен. Неговият контракт изтича в края на този сезон, но той няма амбиции да напуска столицата на Испания.

Халфът говори за подкаста OMR, като съобщи за отношенията му с клубния президент – Флорентино Перес, както и идеята за сформирането на нова Европейска Суперлига.

Бившият германски национал коментира Перес така: „Много сме близки с него, а той е много добър човек. От първия ми ден в Мадрид ми даде увереност да се чувствам щастлив и това е причината да дойда тук“.

Кроос призна също така, че самият Перес не е искал никога да го продава по време на осемгодишния му престой при „лос бланкос“. „Знам, че той до този момент никога не е искал аз да си тръгвам от Мадрид. Дойдох за 25 милиона, а можеше да ме продаде за много по-висока цена от тази. Имам отлични отношения с всички в отбора и израснах много в Реал. Президентът, отборът, феновете – не бих ги оставил“, констатира още той.

Опитният играч също така говори за проваления опит за създаването на нова Суперлига, като именно Перес беше избран за президент на проекта. „Никога не влизаш в спор с твоя шеф“, започна той шеговито.

„Ясно е, че тази идея още съществува. Трябваше да се мисли много по-рано по темата. Аз навярно няма да участвам в този турнир. Вярвам, че това ще бъде направено, но не зная кога. Отборите в Премиър лийг не спечелиха европейски трофей тази година, но телевизионните права в Англия са най-високите, за да могат тамошните отбори да печелят всичко. Радвам се, че не всички играчи гледат само към заплатите си, а искат да печелят и израстват“. А какво смята Анчелоти за групата на Реал в ШЛ, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички