Епичен дуел номер 2 в група "F" на Европейското първенство: Португалия срещу Германия


Епичен дуел номер 2 в група "F" на Европейското първенство: Португалия срещу Германия
Снимка: Guliver/GettyImages

1964 0

Европейското първенство по футбол продължава с пълна сила и вече сме в деветия му ден, с който приключва и вторият кръг от груповата фаза. Той ще ни предостави сблъсъци от групите "F" и "Е". Безспорният голям гвоздей на деня пък ще е в последната група.

Именно там е време за втория епичен сблъсък - той ще е между настоящия европейски шампион Португалия и световния шампион през 2014 година Германия. Сблъсъкът е изключително важен и за двата отбора и се очаква с огромен интерес.

КОГА Е МАЧЪТ ПОРТУГАЛИЯ - ГЕРМАНИЯ?

Двубоят е днес, събота, 19 юни, като ще се състои на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен, Германия. Така Бундестима ще има сериозната подкрепа на своите привържници, въпреки че се води като символичен гост в срещата. Мачът започва в 19:00 часа българско време и ще можете да следите него и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Селекционерът на Германия Йоахим Льов отново няма да може да разчита на ключов полузащитник в лицето на Леон Горецка, който се възстановява от контузия, като за тази среща няма да може да използва и Лукас Клостерман. Йонас Хофман е под въпрос.

Очаква се Льов да не променя много в състава в сравнение с избраниците, които играха срещу Франция. Все пак може да бъде потърсена промяната в нападението чрез Лерой Сане и/или Тимо Вернер, които се появиха като резерви в първата среща. Бундестима по всяка вероятност отново ще играе с трима централни защитници.

Фернандо Сантош също няма да променя много състава, който тотално надигра Унгария. Потенциално възможно е да включи някой измежду Жоао Моутиньо/Ренато Санчес на мястото на Уилям Карвальо в полузащитата и/или Андре Силва/Жоао Феликс в нападение на мястото на Диого Жота. Португалският селекционер няма да може да разчита единствено на 18-годишния защитник Нуно Мендеш.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

"Мореплавателите" оформиха серия от 6 поредни двубоя без поражение (4 победи и 2 равенства) чрез успеха над Унгария с класическото 3:0. Последната загуба дойде от Франция, с която Португалия ще играе в последния си двубой от груповата фаза на Евро 2020.

Германия встъпи респектиращо на форума, след като в последната си контрола преди него вкара 7 гола на Латвия. Формата на тима обаче не е никак впечатляваща, като 3 от последните 7 мача са загуби. Освен 0:1 от Франция, другите са повече от разочароващи - 1:2 от Северна Макеодния и унизителното 0:6 от Испания.

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА "F"

Още при изтеглянето на жребия стана ясно, че това ще е убийствена група. Дотук Португалия е лидер с 3 точки, колкото има и Франция, но с по-лоша голова разлика. "Мореплавателите" обаче вече играха с аутсайдера в групата и оттук нататък предстоят две много тежки изпитания.

Бундестима и Унгария са на последните две места без нито една точка, но за Германия идва утешението, че в последния кръг играе именно срещу Унгария и ако победи Португалия днес, може да се бори дори и за първото място след въртележка.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Португалия: Патрисио, Семедо, Диаш, Пепе, Герейро, Карвальо, Перейра, Фернандеш, Силва, Жота, Роналдо

Германия: Нойер, Рюдигер, Зюле, Гинтер, Кимих, Гюндоган, Кроос, Госенс, Хаверц, Мюлер, Вернер

ПОРТУГАЛИЯ - ГЕРМАНИЯ: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Когато говорим за Португалия е неминуемо да отличим мегазвездата Кристиано Роналдо. Той е големият лидер, който мотивира целия отбор, а освен това от него се очаква и да вкарва головете. Той вече се разписа на два пъти в откриващата среща и еднолично стана голмайсторът в историята на европейските първенства.

За Германия можем да отличим един от най-опитните в състава Томас Мюлер. Той има редица голова на световни първенства, но все още чака първия си на европейските. Португалия му е сред любимите жертви, като вкара хеттрик срещу отбора на Мондиал 2014.

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Кристиано Роналдо и рекордите, които може да потроши на Европейското

Умиращ баща ще прекара последните си дни в гледане на сина си на Евро 2020

Въпрос №1 на Евро 2020: Трябва ли Еден Азар да играе изобщо? 

7 мача от групите на Евро 2020, които НЕ ТРЯБВА да изпускате! 

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички