Димитър Бербатов на 42: Един от най-успешните български футболисти на всички времена


Димитър Бербатов на 42: Един от най-успешните български футболисти на всички времена
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3753 0

Един от най-успешните български футболисти за всички времена - Димитър Бербатов, навършва 42 години. Нападателят, преминал през три от общо ТОП 5 първенствата на Европа, има на сметката си над 215 попадения и дели рекорда за голмайстор на националния отбор на България с 48 гола - заедно с Христо Бонев. 

След като талантът му блесва с екипа на ЦСКА, Бербатов играе за Байерн Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм и Монако. С екипа на "червените дяволи" той става голмайстор на Висшата лига за сезон 2010/2011 година и освен това през 2008 Алекс Фъргюсън го прави най-скъпия си трансфер до онзи момент, като плаща на "шпорите" внушителните близо 39 милиона евро. 

След внушителната кариера за манчестърци, нападателят е продаден на Фулъм, а след това и преминава във френския гранд Монако, където е една от водещите фигури за достигането на 1/4-финалите от Шампионска лига, побеждавайки Арсенал. 

Преди да прекрати кариерата си през септември 2019 година, Бербатов играе още за ПАОК в Гърция и за Керала Бластърс в индийската Супер лига. 

Към момента нападателят се бори да стане президент на БФС в екип от други двама български футболисти - Стилян Петров и Мартин Петров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички