Бербатов след решението на Съда: Правдата е на наша страна, оптимист съм за битката за БФС


Бербатов след решението на Съда: Правдата е на наша страна, оптимист съм за битката за БФС
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2438 0

Българската футболна легенда Димитър Бербатов заяви, че е оптимист, въпреки решението на Апелативния съд в полза на настоящия президент на БФС Борислав Михайлов. Кандидатът за шеф на футболната ни централа обяви, че правдата е на негова страна и на екипа му.

"Оптимист съм за битката на БФС. Ще обясня какво точно се случва. Няма как да не съм оптимист. Ние сме тук, аз съм тук и борбата продължава с пълна сила. Цялата футболна общественост чака тази промяна през всички тези години. Преди решението на Апелативния съд имаше решение на Софийския градски съд, в което той отсъди, че конгресът, който се проведе, е невалиден. Конгресът е опорочен. Конгресът, на който беше избран Боби Михайлов. БФС обжалва пред Апелативния съд.

Няколко неща има в това решение. Апелативният съд не е гледал и не е взел решение по казуса. Просто се е произнесъл. Футболен клуб Варвара няма правен интерес да обжалва конгреса. Апелативният съд не взима никакво решение, а излиза със заключение, че ФК Варвара нямат правен интерес. Абсурдното е, че Варвара има пълното право да обжалва. Варвара е изключен чак шест месеца след конгреса.

Делото отива във Висшия касационен съд. Не се и съмнявам, че там ще отсъдят както на първа инстанция. Ако се допусне да остане решението на Апелативния съд, става следният правен казус, който е недопустим: В една спортна федерация има конгрес и когато член на тази федерация види, че нещата не се случват, обжалва. Само че го изключват. Като член на федерация имаш пълното право да повдигнеш въпроса. Ако нямаш право да го правиш и те изключват, всяка федерация може да си прави каквото иска

Не сме отказали от тази битка, как ще се откажем! Определението, което е направил Апелативния съд – четеш го, хем се усмихваш, хем виждаш, че няма какво да кажат. Този клуб е бил член на федерацията по време на конгреса. Хората трябва да го знаят. Продължаваме с пълни сили напред. Правдата е на нашата страна. Хората се интересуват от футбол и не е приятно за никого, но няма как екипът ми да седи отстрани и да не правим нищо. Аз действам и атакувам, когато знам, че правдата е на моята страна.

Как се излиза от този възел – с нов Конгрес. Може да се излезе бързо, като се свика честен, убедителен конгрес. Новото ръководство влиза и започва да управлява. Управлението знае, че няма как да спечели и се бяга от този конгрес. Тези хора се радват на случващото се. Няма проблеми да се появи трети, четвърти и пети кандидат, стига да имат ясна визия, да са неопетнени. Да не са близки с хората, които в момента управляват, защото няма как да твърдят, че носят нещо ново. Не бягам от конкуренцията, тя ме мотивира. Цял живот е така", заяви Бербатов пред bTV. A защо Бербатов сравни БФС с БКП четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички