Ефектът Бербатов: Прочутият обрат на Юнайтед, стартиран от българина (ВИДЕО)


Ефектът Бербатов: Прочутият обрат на Юнайтед, стартиран от българина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3123 0

Легендарният български нападател - Димитър Бербатов, е един от малкото футболисти, които могат да се похвалят, че са защитавали цветовете на Манчестър Юнайтед по време на ръководството на шотландския специалист - сър Алекс Фъргюсън.

Сезон 2010/11 бе най-успешния за българина с "червените дяволи". Той бележеше гол след гол и бе ключова част от единайсеторката на Фъргюсън. Преди точно 12 години на тази дата (25 януари 2011 г.) Бербатов даде началото на обрат срещу Блекпул във Висшата лига, който ще се помни дълго време.

Юнайтед гостуваше на "Блумфийлд Роуд" във важен мач, който щеше да им даде сериозна преднина на върха в елита на Англия. Домакините обаче, за изненада на всички, поведоха с 2:0 до края на първата част, а "дяволите" изглеждаха отчаяни.

Оставаха по-малко от 18 минути до края на срещата, а Димитър Бербатов премина на следващата предавка и върна едно попадение в 72-ата минута. Това мотивира неговите съотборници и само две минутки по-късно резултатът стана 2:2, благодарение на Хавиер Ернандес.

В 88-ата минута обаче Пол Скоулс пусна чудесна топка за Бербатов, който умело я овладя в половината на противника, проби и осъществи пълния обрат до 3:2 с прецизен удар и подпечата трите точки на Юнайтед в онази вечер.

В края на сезона българинът си раздели голмайсторския приз в елита на Англия с Карлос Тевес, тъй като двамата имаха по 20 попадения. Юнайтед обаче успя да надвие градския си съперник - Сити и лондонския гранд Челси и се добра до титлата във Висшата лига в сезон, който Бербо никога няма да забрави.

А как Бербатов успя да се докаже пред сър Алекс четете в ТОЗИ МАТЕРИАЛ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички