Der Spiegel: Роберто Манчини e получавал скрити плащания в Манчестър Сити


Der Spiegel: Роберто Манчини e получавал скрити плащания в Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

1891 0

Селекционерът на Италия Роберто Манчини е получавал част от заплатата си от Манчестър Сити чрез фиктивен консултантски договор, разкрива немското издание Der Spiegel. 57-годишният наставник пое "гражданите" през 2009 г. и остана начело до 2013 г., като година по-рано спечели първата титла на клуба от 44 години насам. 

След санкциите, наложени на собственика на Челси Роман Абрамович, германският вестник публикува разследване на отбори и играчи, за които се твърди, че са получавали плащания от управляващи агенции на авторитарни държави, в което е замесен и треньорът на "адзурите" Роберто Манчини.

В доклада се съдържа подробна информация за споразумението между Манчини и Манчестър Сити, като вестникът прилага копие от договора. Възнаграждението на италианския специалист възлизаше на 1,4 млн. паунда на сезон, а с добавките сумата достигаше до 4 млн. паунда.

В деня, в който застава начело на тима от Манчестър, той подписва консултантски договор с телевизионната компания Aл Джазира на стойност 1,7 млн. паунда, като хонорарите са изплатени по сметка на компания, посочена от собствениците на клуба без приспадане на данъци, се казва още в разобличаващия материал. Проблемите за Роберто Манчини продължават, тъй като постът му в Италия е нестабилен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички