Манчини с категоричен отговор за тримата играчи, които напуснаха лагера на Италия


Манчини с категоричен отговор за тримата играчи, които напуснаха лагера на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

1425 0

Селекционерът на Италия Роберто Манчини заяви, че той е настоял някои играчи от състава да бъдат освободени от тренировъчния лагер в Коверчано и обясни защо три от водещите фигури са се завърнали в клубовете си. Става въпрос за Жоржиньо, Лоренцо Инсиние и Чиро Имобиле. Общо седем души са напуснали тима.

"Искам да поясня това. Футболистите си тръгнаха и аз ги задължих да го направят", каза Манчини. "Ако можем да направим нещо за тях и за отборите, ще се радваме да го направим. Те щяха да са на трибуните срещу Турция. Някои от тях имаха физически проблеми, така че и без това нямаше да играят. Вече го направихме. Някои от тях не искаха да си тръгват, но аз им казах да си вървят".

Утре "адзурите" ще гостуват на Турция в мач за третото място, който от спортна гледна точка се явява протоколен, тъй като и двете държави няма да играят на Световното в Катар през периода ноември-декември тази година.

"Челси не използва Жоржиньо в турнира за Купата на Англия, затова сметнахме, че е справедливо да го върнем обратно. Някои други имаха физически проблеми", продължи той. "Тази сутрин имаме проблеми с Флоренци и Политано. Беше безполезно да ги вземем със себе си. Лоренцо Инсиние имаше физически проблем, който имаше и в Наполи. Чиро нямаше да играе. Манчини и Верати също имаха проблеми", завърши италианският специалист.

Преди десет дни мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че е дал почивка на Жоржиньо срещу Мидълзбро, за да помогне на "Скуадра адзура" преди баража за Мондиал 2022.

Италия за първи път в историята си не успя да се класира за втори пореден път за световно първенство след шокираща загуба с 0:1 от Северна Македония. По-рано през деня излезе информация дали Манчини ще се оттегли от поста си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички