"Футболът - безмилостна метафора за живота": Манчини изля душата си след резила


"Футболът - безмилостна метафора за живота": Манчини изля душата си след резила
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1454 0

Селекционерът на Италия Роберто Манчини написа емоционална публикация в една от социалните мрежи, в която описва случващото се в състава на " Скуадра адзура" след шокиращото поражение от Северна Македония в четвъртък вечер. По този начин за втори пореден път европейският шампион няма да играе на Световно първенство.

"Понякога футболът може да бъде безмилостна метафора на живота. Миналото лято бяхме на върха в Европа, след като извършихме един от най-красивите подвизи в историята на националния отбор. Преди няколко часа се събудихме в една от най-драматичните точки.

"Преминахме от пълна радост към разочарование. Наистина е трудно да се приеме, но приемането на пораженията в живота е част от здравословния път на човешкото и спортното израстване.

"Нека отделим малко време, за да помислим и да разберем ясно. Единственият правилен ход сега е да вдигнем глава и да работим за бъдещето. "Благодаря на публиката в Палермо за топлината и на всички фенове, които винаги са ни дарявали с ентусиазъм и обич", завършва Манчини.

"Адзурите"ще изиграят сравнително протоколен двубой срещу Турция във вторник следващата седмица . Следващият голям турнир, в който може да участва Италия, е Евро 2024 в Германия. Стана ясно бъдещето на Манчини след злополучния провал на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички