В Испания: Лионел Меси няма клауза за прекратяване на стойност 700 милиона евро


В Испания: Лионел Меси няма клауза за прекратяване на стойност 700 милиона евро
Снимка: Getty Images/Guliver

2680 0

Суперзвездата на футбола Лионел Меси може да разчита на още един коз в ръкава си, за да напусне Барселона, и това е фактът, че клаузата за разтрогване на стойност 700 милиона евро не е активна в договора му с Барселона за последния сезон (2020/21). Това информира испанската медия "Cadena Ser", която за разлика от каталунските "Sport" и "Mundo Deportivo" няма силна връзка с настоящите шефове на "Камп Ноу". В една от програмите си в събота вечер от радиото информираха, че познават отлично договора на Ла Пулга и за последния сезон клаузата от 700 милиона евро не е активна. 

Това би било от сериозна помощ на Меси, ако Барселона откаже да го пусне да си тръгне без съд. Както е известно, Меси се опитва да използва друга клауза в своя договор, която гласи, че до 10-и юни (10 дни след края на футболния сезон) има право да прекрати договора си с Барса и да напусне без трансферна сума. От клуба твърдят, че тази клауза е с изтекла давност, докато адвокатите на футболиста са убедени, че тя автоматично се удължава заради пандемията "Covid-19" и по-късният официален край на сезона (на 23-и август с финала на Шампионска лига). 

Ако се стигне до съд и двете страни са убедени в правотата си, но дори Меси да бъде обявен в нарушаване на договора си с Барселона, липсата на клауза за 700 милиона евро в контракта му означава, че той ще може да си тръгне за далеч по-ниска сума. Тя дори може да бъде определена от съда и с оглед на факта, че това е последният сезон по споразумение, сумата, която ще трябва да бъде платена на Барселона като компенсация, ще бъде в пъти по-ниска (според анализатори в Испания може да е на стойност между 50 и 150 милиона евро). 

По този начин потенциалните бъдещи отбори на Лео Меси няма да се наложи да платят 700 милиона евро, дори да вземат играча преди да е разрешен проблемът с договора му. Именно на това се надяват в Манчестър Сити, който е фаворит за подписа му, но при така създалите се обстоятелства в наддаването на Ла Пулга могат да се включат още ПСЖ и Ювентус, които също имат сериозен интерес към магьосника с №10. 

Аржентинският ас не иска да напуска клуба със скандал или след съдебно дело и вече се опита да потърси контакт с Хосеп Мария Бартомеу и да стартира преговори за неговото напускане, но каталунците отказват тази молба на Меси. Това накара играчът да прибегне до следващата част от своя план, която е да бойкотира Барселона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички