Лионел Меси с категорична нова стъпка към изхода от Барселона


Лионел Меси с категорична нова стъпка към изхода от Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

5021 0

След като ръководството на Барселона отказва среща с Лионел Меси и не показва никаква готовност да преговаря за неговото напускане, аржентинската суперзвезда направи следващата крачка към плана си да напусне "Камп Ноу", информира близкото до ръководството на тима RAC1.

Според каталунскоито радио, Меси няма да се появи на неделните PCR тестовете за Covid-19 преди старта на подготовката на тима, които са задължителни за всички играчи в клуба. Нещо повече - в понеделник под ръководството на Роналд Куман започва подготовката на отбора, но Меси няма да се появи и в понеделник на базата на Барселона. 

Този ход беше очакван от Ла Пулга, след като ръководството не даде индикации, че ще преговаря за неговото напускане. Съветът към Меси да не започва подготовка с отбора си идва от неговите адвокати, които ще се опитат да прекратят договора на Лео, използвайки клауза за напускане, която е заложена в договора на Меси след всеки сезон. В Барселона оспорват тази клауза и се очаква да се стигне до съд. 

С действията си Меси се надява да убеди ръководството, че желанието му да напусне е окончателно и необратимо. Очаква се в понеделник/вторник Меси отново да поиска среща. Засега шефовете на "Камп Ноу" избягват темата, като Хосеп Мария Бартомеу не смее да се появи нито пред медиите, нито пред феновете. Нещо повече - според много журналисти в Испания той използва каталунските медии (най-вече "Sport", "Mundo Deportivo" и "RAC1"), за да брани имиджа на ръководството и да се покаже, че клубът е направил и невъзможното, за да угоди на Меси. 

Докато драмите в клуба покрай аржентинската суперзвезда продължават, новият треньор на тима се опитва да намери новия лидер на тима. Нещо повече - стигнало се е до там, че Куман вече е говорил с друга от звездите на Барселона, която ще трябва да поеме щафетата от Лео Меси (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички