Хронологията на напускането: Барселона знае от месеци, че Меси иска да напусне


Хронологията на напускането: Барселона знае от месеци, че Меси иска да напусне
Снимка: Guliver/GettyImages

2911 0

Драмата между Барселона и Лионел Меси едва ли ще приключи скоро, след като аржентинският ас искаше да напусне клуба на добри начала, но ръководството тотално отказва да преговаря с Ла Пулга за напускането му на "Камп Ноу". Клубът няма никакво намерение да се разделя със суперзвездата и отказва да започне каквито и да е преговори с потенциални купувачи. Хосеп Мария Бартомеу и компания запазват позицията си, че няма да пуснат Меси дори за стотинка по-малко от 700 милиона евро - клаузата, заложена в договора му. 

Затова и магьосникът от Росарио ще се опита да използва специална клауза, която му позволява до 10-и юни 2020 година да поиска да напусне тима без трансферна сума. Затова е и прословутият факс, изпратен от адвокатите на Меси след края на сезона. Адвокатите му претендират, че заради пандемията "Covid-19" и удължаването на сезона Меси е имал право да активира клаузата си до 10 дни след финала на Шампионска лига, който беше на 23-и август. Именно тази клауза ще се опита Меси да използва, за да напусне, ако Бартомеу продължава да упорства и да не преговаря с други клубове за по-ниска трансферна сума. 

Интересен обаче е фактът, който Гийем Балаге - испанското гуру по трансферни въпроси в BBC, разкри в събота - Лео Меси е информирал ръководството на Барселона, че иска да напусне още през март. Желанието му е било проблемът да бъде разрешен тихомълком и след края на сезона да бъде продаден.

Малко след като Меси е прекратил едностранно преговорите ръководството на Барселона е било информирано, че играчът иска да напусне: "Нека потърсим начин Лео да напусне". Това е било съобщението, което Бартомеу е получил през април, май, юни, юли и сега през август. Ръководството на тима е вярвало, че това никога няма да се случи и не е приело препоръките сериозно. Затова се е стигнало и до факса, с който Меси е поискал да напусне без пари - за да покаже окончателно, че няма никакво намерение да остава в отбора

И двете страни са убедени, че могат да използват клаузата за свое предимство - Барса, защото мислят, че е изтекла на 10-и юни, независимо от обстоятелствата, а Меси - заради пандемията, променила крайните срокове във футбола. В последните 24 часа Меси е "протегнал ръка" към шефовете на Барселона и е искал да започнат преговори, но ръководството до този момент отказва подобна среща

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички