Меси иска среща с Барселона, от клуба отказват да говорят с него


Меси иска среща с Барселона, от клуба отказват да говорят с него
Снимка: Getty Images/Gulliver

6584 0

Звездата на Барселона Лионел Меси иска да се срещне с ръководителите на настоящия му клуб, за да се вземе решение за бъдещето му. Във вторник аржентинецът информира желанието си да напусне отбора.

Според ‘El Periodico’ Меси иска да се срещне с ръководните фигури в клуба, за да бъдат уточнени обстоятелствата по неговото напускане. Аржентинецът знае, че не може да си тръгне като свободен агент през това лято, но не иска и бъдещият му клуб да плати освобождаващата му клауза от 700 милиона евро. От Барселона обаче са твърди относно позицията си – те не желаят да го продадат, ако не бъде активирана освобождаващата му клауза и отказват да разговарят с капитана на клуба. „Или договорът му ще бъде подновен, или няма какво да се дискутира“, заявиха от каталунския гранд.

Това означава, че или някой отбор трябва да плати 700 милиона евро, за да вземе Меси, или шесткратният носител на Златната топка ще трябва да довърши договора си на „Камп Ноу“. В момента изглежда, че се заформя скандал между двете страни, като не изглежда да има решение на проблема. Барселона продължава да се опитва да накара Меси да остане, въпреки че аржентинецът вече е взел решението да напусне. В неделя капитанът на Барселона ще мине тест за коронавирус, а в понеделник се очаква той да започне предсезонната подготовка под ръководството на Роналд Куман. А ето кой клуб вече се е свързал с бащата на Меси за трансфер. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички