79 гола на сезон: Барселона няма как да навакса тази загуба


79 гола на сезон: Барселона няма как да навакса тази загуба
Снимка: Getty Images/Guliver

1782 0

Черна дупка, която е невъзможна за запълване - по този начин испанският вестник "Marca" се опита да илюстрира ситуацията в Барселона след новините за искането на Меси да напусне и желанието на клуба да уволни Луис Суарес. 

Докато последният сезон за каталунците беше един от най-слабите в атакуващ план, откакто Меси е в отбора, няма спор, че Меси и Суарес формират най-потентното дуо в Испания. Дори през сезон 2019/20 двамата са отговорни за почти 50% от попаденията на Барселона през изминалия сезон (47.6). Нещо повече - само Меси беше намесен в над 40 попадения, завършвайки сезона с 25 гола и 21 асистенции. Суарес завърши сезона с 16 гола и 8 асистенции. Ако се извади техният принос, Барса щеше да е отбелязала едва 45 гола в Ла Лига. 

Звездното дуо в нападението на тима е заедно вече 5 години, като Лео Меси има средно по 44.4 гола и 21.2 асистенции на сезон в този период, докато Суарес - 34.6 гола и 17.2 асистенции. Така сумарно двамата имат по точно 79 гола средно на сезон и 38.4 асистенции - статистика, несъизмерима в последните години с никое друго дуо. 

Така се очертава, че Барселона ще трябва да наваксва тази продукция с нищожен трансферен бюджет, особено ако Меси успее да напусне без да трансферна сума. Засега обаче каталунците категорично настояват, че няма да пуснат Ла Пулга да напусне преди края на контракта му. След тази заплаха, Лео Меси предприе нова стъпка към напускането си (подробности)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички