Страхотният Ансу Фати, който каза "НЕ" на контузиите, за да впечатлява с Барселона


Страхотният Ансу Фати, който каза "НЕ" на контузиите, за да впечатлява с Барселона
Снимка: Getty Images

1085 0

Барселона винаги се е хвалила с вълшебната си школа и невероятните играчи, с които разполага, но един от най-специалните в последните години е Ансу Фати. Офанзивният футболист е един от най-обещаващите в Ла Лига и въпреки, че след десет дена (31-и октомври) ще навърши едва 20 години - неговото име вече е синоним за мощ и класа. Именно и той оформи класическата разлика между Барселона и Виляреал в среща от десетия кръг на Ла Лига, като попадението накара хората да проследят свършеното от испанския гражданин до момента през сезона. 

Силното начало на Фати през сезона

Испанецът влезе във всеки от двубоите на каталунците до този момент през сезона в Ла Лига, като това означава, че той изравни бройката си от миналата кампания - 10 мача. Тогава той се отчете с общо 4 гола, но трябва да се вземе предвид периодичното му появяване на терена по медицински причини. 

Сега обаче е вкарал три гола и асистирал на три пъти в десетте си срещи по испанските терени през последните седмици и показва, че навлиза във форма точно преди Мондиал 2022, за който може да попадне в групата на Луис Енрике. Трябва да се вземе под предвид и че той играе по средно 35 минути или общо 337 минути, като по този начин постигнатото става още по-зашеметяващо. 

Лошата съдба, която настигна младока

Контузиите са част от живота на всеки спортист и особено футболист, предвид огромните натоварвания през последните години в най-елитните първенства. Фати е една от "жертвите" на редица контузии, като една от тях го изкара от терените за дълго време, когато тъкмо беше прекарал известно време с мъжкия тим на каталунците. 

Контузия на коляното изважда от терените перспективния играч за периода от 09.11.2020 г. до  09.09.2021 г. Неговото завръщане обаче не бе за дълго, след като мускулна контузия го вади от игра между 07.11.2021 г. и 10.01.2022 г., а ужасяващият кръговрат продължава след едва 11 дена - контузия на бедрото го поставя аут между 21.01.2022 г. и 29.04.2022 г. 

Той бе запитан именно за този период след попадението му във вратата на Виляреал, като испанецът отсече: "Моята контузия? Това е в миналото, сега съм добре". Младият испанец за пореден път подчерта големите си амбиции за бъдещето и показа, че остава целеустремен, въпреки и част от информациите, според които Барселона можеше и да го освободи поради контузиите му. 

Ansu Fati: "My injury? It's in the past, I'm fine now." pic.twitter.com/OB4SXnHVBD

— Barça Universal (@BarcaUniversal) October 20, 2022

Eто какъв рекорд на Меси и Ронардо дублира Левандовски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички