Барселона потопи "жълтата подводница" само за 8 минути (ВИДЕО)


Барселона потопи "жълтата подводница" само за 8 минути (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5063 0

Барселона победи Виляреал с 3:0 в среща от десетия кръг на Ла Лига. Каталунците матираха футболистите на Унай Емери само за 8 минути още през първото полувреме и по този начин задържат разликата от 3 точки с лидера Реал Мадрид. 

Домакините оказаха натиска си още през първите минути на срещата, а развръзката дойте между 31 и 39 минута на мача. Роберт Левандовски показа класата си за първия гол, а втория негов последва само 4 минути по късно с красив удар от далечна дистанция. Точката на спора сложи Ансу Фати в 39' след като успя да довкара положение, което си изработи Феран Торес. 

За Барса много силен мач изигра дефанзивния халф - Френки де Йонг, който участваше във всички действия по терена преди да бъде заменен от Серхио Бускетс.

Следващата среща на каталунците е срещу Атлетик Билбао отново на "Камп Ноу", докато "жълтата подводница" ще приеме Алмерия. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първата минута на срещата Барса стигна до корнер, от който не се появи опасност, но в следващата атака пред Ансу Фати се откри възможност да стреля от средна дистанция. Топката мина близо до гредата, но все пак Рули се подсигури и плонжира. След продължителна игра в центъра на терена, домакините стигнаха до нов ъглов удар, но за момента "жълтата подводница" удържа на напъните на каталунците. Барселона затегна още повече кръга около вратата на Виляреал към средата на второто полувреме, но изглежда липсва последния пас до гола, като за момента гостите успяват да държат топката далеч от мрежата си и най-вече - головата машина Роберт Левандовски. Ансу Фати записа на сметката си втори неточен удар с глава. В 22' на срещата нападателят на "жълтата подводница" успя да се измъкне от оредялата защита на домакините, но ударът на Данджума бе неточен. Неприятен момент за Виляреал се получи в 25' след като Педраса получи разстежение и се наложи да бъде заменен, а на негово място влезе колумбийският футболист - Мохика.

ГОЛ! Левандовски извежда Барселона напред в резултата! Гениалността на поляка успя да вкара топката за гърба на стража на гостите. Преди това Жорди Алба и Ансу Фати направиха много бързо и технично разиграване в дясно на атаката:

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Само 4 минути по късно (35') Роберт бележи втори гол! Той се измъкна от съперниците и стреля прекрасно от границата на наказателното поле в горния десен ъгъл. Стражът на Виляреал нямаше шанс да стигне до топката.

Video edited on Kapwing

ГОЛ! Прекрасната игра на Ансу Фати през цялото полувреме даде плодове в 38' на срещата. Феран Торес успя да затрудни Рули, а неубедителната му намеса даде възможност на Фати да довкара топката. 

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона стартира второто полувреме така, както първото - с натиск и постепенни атаки с бързи подавания. Жорди Алба намери Педри в наказателното поле, но първия се оказа в положение на засада. Бегът на Барселона играе много активно в срещата, като почти всички опасни ситуации минават през неговата зона. Гостите направиха два промени в опит да стигнат до вратата на Тер Щеген, но за момента бранителната линия на Барселона се справя безпроблемно.

В 70' "Камп Ноу" избухна в аплодисменти след като Френки де Йонг, който изигра невероятен мач за Барселона напусна терена за сметка на Серхио Бускетс. Другият завръщащ се е Ектор Бейерин. Алекс Байна от Виляреал опита много добър изстрел в 72' с глава към вратата на домакините, но неточно. В 75' Шави извърши промени и замени Роберт Левандовски за Рафиня, а Дембеле влезе на мястото на Ансу Фати. 

В 79' двете смени имаха възможност да изработят четвърти гол за каталунците, като Дембеле получи дълъг пас от дясно и центрира за Рафиня, който не успя да засече топката а тя профуча покрай лявата странична греда. В 83' неразбирателство в отбраната на "жълтата подводница" можеше да даде шанс на Барса за гол, но топката след рикошети излезе в аут. Педри също пропусна да се разпише две минути по-късно след като видя пространство около 30-ия метър и с плътен шут по земя опита да оплете топката във вратата, но неуспешно. В 88' Рафиня получи възможност да изпълни пряк свободен удар в страни от вратата на Виляреал, но ударът му срещна стената и излезе в корнер, от който не последва нищо сериозно.

Стартови състави:

Барселона: Тер Щеген - Алаба, Алонсо, Гави, Френки де Йонг, Кунде, Левандовски, Педри, Сержи Роберто, Феран Торес, Ансу Фати

Виляреал: Рули - Раул Албиол, Баена, Данджума, Джаксън, Кико, Морланес, Парехо, Педраса, Пино, Паул Торес

Преди мача:

Възпитаниците на Шави Ернандес влизат в междинния кръг от испанския елит с 22 точки от втора позиция, но и с шест пункта зад шампиона и настоящ първенец - Реал Мадрид, спечелил визитата си на Елче.

Барселона ще търси задължителна победа срещу "жълтата подводница", която ще намали разликата между преките съперници на три точки след равен брой изиграни двубои. Виляреал пък се намира на седма позиция с 15 точки. 

В края на месец май, когато приключваше сезонът в Испания, Виляреал нанесе домакинска загуба от 2:0 на каталунците. Тя сложи край на серия от четири поредни победи за "блаугранас", който ще се опита да сложи ново начало на серията тази вечер. 

Двата тима имат по трима сигурни отсъстващи - Кристенсен, Араухо и Депай за домакините, докато са Виляреал са опитният Морено, аржентинецът Фойт и Коклен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички