Денонощие преди Ел Класико: Шави разкри как ще спира "кралския хищник"


Денонощие преди Ел Класико: Шави разкри как ще спира "кралския хищник"
Снимка: Getty Images

2021 0

Шави Ернандес, който отново ще изведе любимия си Барселона в Ел Класико срещу Реал Мадрид като старши треньор, говори преди изключително важния мач.

Срещата между световните колоси е в деветия кръг на Ла Лига и в нея двата тима влизат с актив от равни точки - 22, но гостите от Барселона са с по-добра голова разлика. Те имат само един допуснат гол срещу седем във вратата на Реал от началото на сезона, но именно да не увеличават попаденията ще се опитат от "блаугранас" през утрешния ден. 

Как Барселона ще спира един от най-опасните нападатели в Ла Лига?

И двата тима ще влязат в срещата със сериозни кадрови проблеми, които при каталунците бяха създадени при последното спиране на клубния футбол за националните отбори. Тогава Шави остана без дефанзивните Араухо, Белерин и Кристенсен, като двамата се присъединиха едва през лятото. 

Поради тази причина още днес Шави разкри, че друго ново попълнение-Маркос Алонсо, се очертава да си партнира в центъра на защитата с Ерик Гарсия, като двамата ще имат сложната задача да спират безспорната опасност в предни позиции за чуждите врати - Винисиус. 

Бразилският национал вече натрупа пет попадения и една асистенция от началото на кампанията и остава най-изявения стрелец за "белия балет". Статистически обаче не може да се сравнява с Роберт Левандовски от Барса, вкарал цели девет попадения.

Само Винисиус ли е опасност за каталунците?

"Не трябва да спираме само Винисиус. Те имат още Бензема, Родриго, Валверде и други. Реал Мадрид е силен отбор и за да ги победим, ние трябва да играем на върха на възможностите ни. Чака ни голям мач", коментира Шави, като подчерта, че домакините в предстоящия мач имат цял "арсенал" от опасни стрелци, така че те няма да се фокусират само върху бразилеца.

Ето какво още каза Шави преди Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички