"Демонстрирахме характер" - Шави доволен от реакцията на Барселона, обясни и промените в състава си


"Демонстрирахме характер" - Шави доволен от реакцията на Барселона, обясни и промените в състава си
Снимка: Getty Images

1723 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, вярва, че неговият отбор е успял да отговори на критиките след поражението в "Ел Класико", побеждавайки Виляреал с 3:0 в мач от 10-ия кръг на Ла Лига.

В четвъртък (20 октомври) вечер каталунците записаха класика срещу "жълтата подводница" на "Камп Ноу", а головете паднаха в рамките на 8 минути и бяха дело на Роберт Левандовски (на два пъти) и Ансу Фати. Със спечелените три точки тимът събра актив от 25 и е на второ място в таблицата след лидера Реал Мадрид, който има 28 пункта.

"Изиграхме чудесен мач. Трябваше да реагираме на критиките по някакъв начин след загубата в "Ел Класико". Не беше лесно, защото очакванията към нас бяха големи, но тази вечер показахме истинското си лице и демонстрирахме характер. Играхме динамично и се представихме на ниво както в офанзивен, така и в дефанзивен план", каза Шави на пресконференцията си след победата срещу Виляреал.

Наставникът на Барса бе запитан и за промените в състава си, след като Ансу Фати бе титуляр, а Усман Дембеле и Рафиня останаха резерви. Той бе категоричен, че ротациите ще продължат и в неделя (23 октомври), когато тимът отново ще играе на "Камп Ноу" - срещу Атлетик Билбао: "Във футболистите се трупа умора, а ние играем във високо темпо и се нуждаем от свежест. В неделя отново ще има промени".

*Късно снощи футбол се играеше и на Острова, а една от легендите на Ливърпул остана без работа след шестата загуба на своя отбор от началото на сезон 2022/23 (научете за кого става въпрос в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички