ВИДЕО: "Скритото оръжие" на Реал, което счупи личен рекорд след 10 срещи в Ла Лига


ВИДЕО: "Скритото оръжие" на Реал, което счупи личен рекорд след 10 срещи в Ла Лига
Снимка: GettyImages

5552 0

Уругвайската суперзвезда на Реал Мадид - Федеико Валверде, продължава да изумява от началото на сезона в Ла Лига, след като отбеляза петото си попадение в десетия кръг. Това се случи в 11-тата минута при визитата на Елче, като той донесе разликата между двата тима на полувремето. 

Страхотната форма на полузащитника

Валверде поведе в голмайсторската класация в Ла Лига поне спрямо съотборниците си от Реал Мадрид, след като се изравни по попадения със стандартния нападател - Винисиус, като и двамата имат и по една асистенция.

С по един гол по-малко имат Бензема и Родриго, но с уговорката, че голмайсторът на Испания от миналия сезон вкара във вратата на Елче след едва шест минути игра, но ВАР отмени попадението. 

Уникалното попадение на Валверде срещу Елче

24-годишната суперзвезда вкара единственото редовно попадение в срещата между двата тима до полувремето, а страхотният начин, по който го направи затвърди добрата форма на играча.

Той стреля с външната част на "слабия" си крак от границите на наказателното поле и кълбото неспасяемо се озова в левия ъгъл. 

Силният сезон и "счупеният" рекорд след 10 кръга

Валверде кара петия си сезон в представителния тим на Реал Мадрид, като той вече подобри рекорда си за най-голям брой попадения в рамките на един сезон.

Към този момент той най-много беше вкарвал през сезон 2020/2021, когато след 24 срещи в Ла Лига бе отбелязал 3 попадения. За справка през миналата кампания 31 мача донесоха само една асистенция за уругваеца.

Настоящият сезон е коренно различен за латиноамериканеца - 5 попадения и асистенция след девет срещи и половина*

*Статистиката е към полувремето на мача между Елче и Реал Мадрид!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички