"Олицетворение на целия ни сезон" - думите на Шави след Барселона 1:0 Осасуна


"Олицетворение на целия ни сезон" - думите на Шави след Барселона 1:0 Осасуна
Снимка: GettyImages

5315 0

Във вчерашния вторник (2 май) Барселона се доближи още повече до титлата в Ла Лига през сезон 2022/23, след като победи на свой терен Осасуна с 1:0, а впоследствие Реал Мадрид загуби визитата си на Реал Сосиедад.

Така, 5 кръга преди края на кампанията, каталунците са лидери с актив от 82 точки, а "белия балет" е с 68 на втората позиция и дори може да бъде задминат от третия Атлетико Мадрид (66), който довечера (3 май) е домакин на Кадис (23:00 часа).

Победата на Барса срещу Осасуна обаче не дойде лесно, макар че гостите бяха с човек по-малко на терена още от 26-ата минута, а това определено не се хареса на старши треньора Шави Ернандес, който заяви следното след последния съдийски сигнал на "Камп Ноу":

"Мисля, че страдахме излишно много, защото пропуснахме някои много чисти положения. Те се защитаваха добре, но в крайна сметка голът на Жорди Алба дойде. Като цяло, този мач е олицетворение на целия ни сезон - създаваме много, но ни липсва ефективността", изтъкна бившият халф на пресконференцията си, а след това допълни:

"Все пак това беше много важна стъпка. Ла Лига е почти спечелена! Последните 6 точки (б.р. - спечелени срещу Бетис и Осасуна) бяха изключително важни, след като загубихме от Райо Валекано (б.р. - 1:2 на 26 април)".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Официално: Трус в Барселона - ключова фигура се оттегля от 1-ви юли!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички