Реал Сосиедад напът да изпълни голямата си цел след успех над Реал Мадрид (ВИДЕО)


Реал Сосиедад напът да изпълни голямата си цел след успех над Реал Мадрид (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3618 0

Реал Сосиедад постигна престижен и много важен успех над Реал Мадрид в междинния 33-ти кръг на Ла Лига с 2:0. Попаденията бяха реализирани през втората част чрез екс играча на “белия балет” - Кубо след 47 минути игра и неговият заместник след смяната му Беренечеа в 85-тата минута. 

По този начин домакините се приближиха максимално до директно класиране за групите в Шампионска лига, след като вече разполагат с 8 точки и мач повече от петия Виляреал, докато изостават на Атлетико Мадрид с пет точки. Именно “дюшекчиите” обаче може да се изкачат до втората позиция, тъй като днес се изправят срещу Кадис, а Реал Мадрид разполага само с 2 точки актив след поражението в Сан Себастиан.

На практика домакините изиграха по отличен начин двубоя, след като имаха възможност да поведат още в средата на първата част, но се стигна до стрелба в напречната греда, а последния половин час игра прекараха на терена с човек повече след два жълти картона на Карвахал в рамките на четвърт час.

Най-любопитни бяха първите 25 минути от срещата, когато опитите за попадение следваха едно след друго пред двете врати, но през първата част до такова така и не се стигна. 

За гостите до голяма степен и предстоящата програма с финал за Купата на Краля през уикенда и предстоящ първи полуфинал в Шампионска лига след седмица изигра роля, като в допълнение Анчелоти е "жертва" и на куп отсъстващи поради контузии или наказания. 

Първо полувреме:

Първите 10 минути бяха тотално повлияни от гостите, които контролираха кълбото през над 80% от времето. Междувременно те дори отправиха 2 точни стрелби след 3 голови ситуации, но Ремиро се справи.

Домакините отговориха с любопитни ситуации и по този начин нацелиха напречната греда в 16-тата минута. Субименди реагира най-добре след корнер, но опитът му срещна стълба от около 3 метра дистанция.

Около 20-тата минута на срещата се стигна до претенции за дузпа от домакините, които обаче бяха подминати от главния арбитър. В конкретната ситуация Милитао изглежда, че извършило нарушение в наказателното поле поради закъснялата си реакция срещу Оярсабал, но и ВАР не реагира.

Video edited on Kapwing

Второ полувреме:

ГОЛ! Домакините откриха след едва 120 секунди при подновяването на играта след ужасяваща грешка на гостите. Звездите на европейския футбол се опитаха да изнасят топката от собствената си врата постепенно, но Милитао бе неубедителен под натиска на Сьорлот. 

Поради тази причина бразилецът опита да върне към Куртоа, но опитът му бе незадоволителен и бившият играч именно на столичани - Таке, реализира първото попадение в срещата - 1:0!

Video edited on Kapwing

След час игра гостите останаха с човек по-малко, след като Дани Карвахал получи втори жълт картон. Той дойде след сравнително грубо нарушение и бе заслужен, но първият му бе показан едва 7 минути по-рано. Тогава остнаха съмнения около причината за решението на съдията.

ГОЛ! В 85-тата минута домакините успяха да затворят срещата чрез Беренечеа, който само 10 минути по-рано се появи от резервната скамейка, като замесник не на кого да е, а на Кубо. Голмайсторът пое подаване и след рязката си смяна на посоката шокира Куртоа за 2:0!

Video edited on Kapwing

В добавеното време след статично положение Ремиро изпусна топката и се стигна до разбъркване, но и след него не се намери кой да прати кълбото във вратата за почетно попадение. 

Стартови състави:

Реал Сосиедад: Ремиро, Горосабел, Субелдия, Льо Норман, Айхен, Субименди, Мерино, Силва, Оярсабал, Таке, Сьорлот

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Начо, Рюдигер, Себайос, Чуамени, Кроос, Родриго, Асенсио, Мариано

Преди мача:

Възпитаниците на Карло Анчелоти са в една идея по-постоянна и добра форма, след като бяха влезли в серия от 4 успеха във всички турнири преди неочакваното поражение от Жирона наскоро и успехът над Алмерия през уикенда. 

Междувременно "белият балет" мисли и за международните си ангажименти, докато Анчелоти не може да разчита на сериозна част от ключовите си играчи: 

Алаба, Менди и Модрич отсъстват поради контузии, Валверде поради тази причина е под въпрос, Камавинга и Винисиус са наказани, докато Бензема вероятно ще получи почивка. 

За домакините отсъстващите се свеждат единствено до Меркеланс и Садик, които са контузени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички