Барселона се измъчи срещу 10 от Осасуна, но късен "ветерански" гол донесе трите точки (ВИДЕО)


Барселона се измъчи срещу 10 от Осасуна, но късен "ветерански" гол донесе трите точки (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5216 0

Барселона успя да победи Осасуна в мач от 33-ия кръг на Ла Лига с минималното 1:0 у дома на "Камп Ноу". В герой на вечерта се превърна Жорди Алба, който вкара единственото попадение в заключителните минути на мача.

Момчетата на Шави диктуваха играта през по-голямата част от мача. В 27-ата минута футболистът на Осасуна Хорхе Ернандо бе изгонен, тъй като остана последен в защита и фаулира излизащия очи в очи с Фернандес Педри.

Доминацията на каталунците продължи и през втората част, като близо до гола бяха Усман Дембеле и Френки Де Йонг. В крайна сметка, Барса счупи каръка в 85-ата минута, когато Жорди Алба прониза Фернандес с безпощаден удар и осигури трите точки за "блаугранас".

Каталунците продължават да са на върха в Ла Лига и вече са с актив от 82 точки - 14 повече от Реал Мадрид, който по-късно днес (2 май) ще излезе срещу Реал Сосиедад.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Каталунците започнаха много добре срещата. Момчетата на Шави установиха моментален контрол над играта и се втурнаха да търсят гола рано-рано. В 15-ата минута се стигна до по сериозната ситуация. Алехандро Балде се озова един на един срещу вратаря на гостите Фернандес, но не успя да го преодолее.

Доминацията на каталуцните продължи и в следващите минути. "Блаугранас" владееше и разиграваше топката със спокойствие и не оставяше никакви шансове на гостите. В 27-ата минута Осасуна остана с човек по-малко. Дебютантът в тима на гостите Хорхе Ерандо бе изгонен, тъй като остана последен в защитата и фаулира Педри, който излизаше очи в очи с вратаря Фернандес. При последвалия свободен удар Рафиня си пробва късмета, но ударът му профуча сантиметри над напречната греда.

Малко по-късно Рафиня получи нов шанс за гол, като се озова очи в очи с Фернандес, но отново стражът на Осасуна спаси. В 36' се наложи Шави да прави принудителна смяна, за да извади получилия травма Гави. На мястото на испанеца се появи Ансу Фати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона стартира много силно втората част. В 56-ата минута Педри изведе Френки Де Йонг срещу Фернандес, но нидерландецът стреля право в тялото на стража и не го затрудни. Резервата Усман Дембеле пък нанесе много силен удар в 62-ата минута, но пропусна.

Офанзивните действия на Барса ставаха много по-опасни, но и Осасуна успя да се отчете с положение. В 66-ата минута Тер Щеген спаси удар на Кике Баря, а при добавката топката мина на сантиметри от страничния стълб.

В 85-ата минута Барса счупи каръка. Каталунците организираха чудесно нападение, което се отплати с гол. Роберт Левандовски получи топката и центрира в наказателното поле. Там Френки Де Йонг я свали с глава за Жорди Алба, а испанецът нанесе страшно силен удар и откри късно в срещата.

Video edited on Kapwing

 

СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Араухо, Кристенсен, Кунде, Балде, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гави, Рафиня, Левандовски

Осасуна: Фернандес, Гарсия, Торо, Авила, Рубен Гарсия, Ибаньес, Ману Санчес, Аймар, Ерандо, И. Санчес, Морено

ПРЕДИ МАЧА

Барселона се намира на първата позиция в Ла Лига с актив от 79 точки - 11 повече от втория в таблицата Реал Мадрид, който има мач с Реал Сосиедад по-късно днес. Осасуна пък е девети, но след няколко дни ще се изправи срещу "лос бланкос" в спор за Купата на Краля.

Барса се намира в недобра серия от едва 2 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните си пет мача в Ла Лига. Осасуна, от другата страна, може да се похвали с 3 успеха и 2 поражения в испанския елит.

През ноември каталунците се добраха до труден успех с човек по-малко с 2:1 като гост над Осасуна. Давид Гарсия откри рано-рано, преди Роберт Левандовски да бъде изгонен с червен картон. Голове на Педри и Рафиня през втората част обаче спечелиха трите пункта за каталунците.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички