Официално: Трус в Барселона - ключова фигура се оттегля от 1-ви юли!


Официално: Трус в Барселона - ключова фигура се оттегля от 1-ви юли!
Снимка: Getty Images/Guliver

4624 0

Спортният директор на Барселона - Матеу Алемани, изненадващо е обявил, че напуска клуба след края на сезона, съобщиха от клуба. Това се случи след успеха над Осасуна във вторник вечер с комюнике на официалния си сайт.

От него става ясно, че Алемани е имал контракт за още една година напред, но той е обявил на Жоан Лапорта, че иска да напусне преждевременно заради нов професионален проект.

По този начин контрактът му с каталунците ще бъде прекратен от края на юни, но с уточнението, че Алемани ще работи по трансферните планове на каталунците безвъзмездно до края на летния прозорец.

Комюнике от Барселона

Футболният директор на ФК Барселона Матеу Алемани ще напусне клуба на 30 юни, за да започне нов професионален проект.

Въпреки че има договор до 2024 г., Матеу Алемани информира президента на ФК Барселона, Жоан Лапорта , за намерението си да поеме по нов път в кариерата си , но в същото време увери, че ще завърши летния трансферен пазар с клуба. 

Ето защо, въпреки че официално напуска клуба на 1 юли, благодарение на неофициално споразумение, Матеу Алемани се ангажира да завърши трансферния бизнес на първия отбор това лято, дори ако това трябва да бъде в последния момент от трансферния прозорец.

Включването на Матеу Алемани в структурата на първия отбор след победата на Жоан Лапорта на президентските избори позволи на ФК Барселона да завърши операции, които изглеждаха невъзможни, и да осигури на треньора конкурентен отбор в рамките на продължаващите финансови проблеми. Президентът Лапорта прие това напускане поради ангажимента на Матеу да ръководи летния трансферен бизнес до последния момент и да може да консултира клуба, когато е необходимо.

ФК Барселона скоро ще обяви промени във футболната изпълнителна структура, след като бъде обявено напускането на Матеу Алемани", написаха каталунците на официалния си сайт.

Вижте наказанието на ПСЖ към Лионел Меси, което предвещава бъдещето му!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички