Къде да гледаме дербито Реал Мадрид срещу Барселона или просто Ел Класико?


Къде да гледаме дербито Реал Мадрид срещу Барселона или просто Ел Класико?
Снимка: Getty Images/Guliver

47510 0

В навечерието на решаващите месеци в клубния футбол настъпи време и за най-зрелищния спектакъл в Испания, а и изобщо на планетата - Ел Класико между отборите на Реал Мадрид и Барселона. Двата гиганта на Ла Лига влизат в пряк дуел за първото място в класирането и за първи път от години насам втората среща през сезона между двата тима носи толкова голям заряд. 

ФОРМАТА НА РЕАЛ И БАРСЕЛОНА

"Кралския клуб" и "блауграна" се отдалечиха на върха в класирането през последните седмици, а само до преди два кръга Реал имаше аванс пред днешния си опонент. След две поредни грешки в последните два кръга обаче столичани бяха свалени от върха и Барселона е лидер в подреждането на Ла Лига с актив от 55 точки - 2 повече от големия си враг в Испания. 

Формата на Барселона е отлична, като тимът се намира в серия от 4 поредни победи, последната от които и най-убедителна - 5:0 над Ейбар. "Белия балет" също беше нанизал поредица от победи преди да се стигне до равенството срещу Селта у дома и поражението срещу Леванте като гост. Иначе и двамата отбора играха в Шампионска лига през изминалата седмица и, докато Барса измъкна 1:1 срещу Наполи на "Сан Паоло", "кралете" бяха ужилени сериозно след обрат и 1:2 от Манчестър Сити, и то на "Сантиаго Бернабеу". 

С оглед на класирането в Испания и представянето в ШЛ, мачът е от по-голямо значение за Реал, тъй като поражение в Ел Класико може да доведе до нови сътресения в тима. В същото време обаче Барселона ще иска да продължи силната си серия и да се отдалечи на първата позиция преди ключовите битки в следващите два месеца. 

ТЕЛЕВИЗИЯТА, КОЯТО ЩЕ ИЗЛЪЧВА РЕАЛ - БАРСЕЛОНА 

Най-добрата новина за феновете на двата тима у нас е, че срещата ще се предава в българския ефир. Тя ще бъде излъчена по "MAX SPORT 4", а началният час е точно 22:00 българско време. Тези от вас, които нямат възможност да гледат мача по телевизията, могат да следят Ел Класико НА ЖИВО в Sportlive.bg

ИНТЕРЕСНИ НОВИНИ И ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ ПРЕДИ ЕЛ КЛАСИКО

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ПРЕДИ РЕАЛ - БАРСЕЛОНА 

  • Изненадващо завръщане в групата на Барселона за Ел Класико
  • Една изненада от Зидан в състава на Реал за Ел Класико 
  • Серхио Рамос с огромно признание за Лионел Меси 
  • Странна, но интересна промяна готви Сетиен за Ел Класико
  • Кристиано Роналдо сравни двете големи дербита в Испания и Италия
  • Гуардиола с откровение за "Ел Класико" 
  • Етикети:
    Sportlive.bg

    ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


    виж всички

    Още по темата


    Timeout


    виж всички
    Избрано от Левски

    Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

    През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

    Реклама
    Най-четени новини

    виж всички