В Испания взимат мерки за коронавируса, няма опасност за Ел Класико


В Испания взимат мерки за коронавируса, няма опасност за Ел Класико
Снимка: Getty Images/Gulliver

2334 0

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас сподели, че в испанския футбол вече са обсъждани какви мерки ще се предприемат при бързо разпространение на коронавируса в страната. Една от възможните мерки е двубоите да се играят пред празни трибуни. Той обаче е категоричен, че той няма да повлияе на провеждането на Ел Класико в неделя.

"Не сме обмисляли възможността да отложим Ел Класико или който и да е друг мач. В неделя обаче свикахме комисия, която ще следи ситуацията с коронавирус и при нужда някои мачове ще се изиграят в различни градове или дори пред празни трибуни. В момента положението в Мадрид е добро и няма причина Ел Класико да бъде отменено“, заяви Тебас. Двубоят между Реал Мадрид и Барселона е в неделя от 22 часа на "Сантяго Бернабеу".

"Едно е да отложиш мач, съвсем друго е той изобщо да не проведе. Разглеждаме варианти някои мачове да се играят без публика. Ако няма такава възможност, можем да отложим някои срещи. Имаме подготвени дати, на които те да се изиграят. Представихме плана си на УЕФА и те са информирани. Работим предпазливо и не импровизираме", допълни още шефът на Ла Лига. До петък има 31 случая потвърдени на коронавирус в Испания, но в момента все още не са наложени забрани за провеждането на публични мероприятия.  В момента нивото на опасност е 1 от възможни 3, като при ниво номер 2 може да доведе до забраната на провеждане на някои събития. А какъв антирекорд има Меси срещу Реал, откакто Роналдо напусна - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички