Манчестър Сити обърна Реал Мадрид на "Бернабеу" и се доближи до 1/4-финалите на Шампионска лига


Манчестър Сити обърна Реал Мадрид на "Бернабеу" и се доближи до 1/4-финалите на Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

55337 0

Испанският колос Реал Мадрид допусна кошмарен обрат на "Сантяго Бернабеу" срещу английския шампион Манчестър Сити и регистрира загуба с 1:2 в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. "Белите" имаха преднина в резултата почти до края на срещата, но за четири минути изпуснаха мача и значително понижиха шансовете си за класиране към следващата фаза на турнира.

През първата част двата отбора играха предпазливо, а опасните положения бяха сведени до минимум. През втората част обаче играта стана много по-открита, а головете не закъсняха. В 60-ата минута "балета" се възползва от грешка в средата на терена, за да открият резултата чрез Иско. В 78-ата минута "гражданите" изравниха след гол на Габриел Жезус, а четири минути по-късно Кевин Де Бройне вкара от дузпа.

Ситуацията за Реал се влоши още повече в 86-а минута, когато капитанът Серхио Рамос бе принуден да извърши тактическо нарушение като последен в отбраната на "белите", за да спре нахлуващия в наказателното поле Жезус. Испанецът успя да го спре с ръка на границата на наказателното поле, а за това получи директен червен картон, който го лишава и от правото на участие в реванша на "Етихад" на 17 март.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Реал Мадрид започна срещата с агресия и висока преса, която притисна "небесносините" в тяхната половина. Постепенно "гражданите" се нагодиха и изравниха играта, като на свой ред започнаха да организират атаки. Първата добра ситуация в мача се откри в 20-ата минута, когато Кевин Де Бройне изведе Габриел Жезус в наказателното поле. Нападателят успя да финтира противников футболист и да стреля към вратата от непосредствена близост, но Тибо Куртоа спаси удара.

В 28-ата минута Де Бройне си освободи пространство за удар от добра позиция, но ударът му прелетя в аут. Две минути по-късно Реал изпусна най-добрия си шанс за гол до момента. След центриране на Менди, Карим Бензема се извиси над всички, за да стреля с глава от непосредствена близост, но Едерсон успя да избие. Топката се насочи към Винисиус, който обаче се подхлъзна и не успя да нанесе удар към опразнената врата. Междувременно Бенжамен Менди от състава на "гражданите" си изкара жълт картон и ще пропусне реванша на "Етихад".

В самия край на полувремето Манчестър Сити можеше да излезе напред в резултата. След центриране от корнер топката бе избита встрани към Габриел Жезус. Бразилецът стреля към далечия ъгъл, но току преди голлинията топката бе спряна от защитник на Реал. Серхио Рамос пък бе много близо до това да си вкара автогол, след като топката рикошира от крака му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Кевин Де Бройне комбинира с Рияд Марез, който стреля от отлична позиция, но ударът му премина встрани от лявата греда. В 55-ата минута Винисиус бе изведен зад гърба на отбраната на "гражданите", но си поведе твърде дълго топката и не успя да се възползва от създаденото положение. Минута по-късно Марез отново бе заплаха за вратата на "белите" на цели два пъти, но и двата пъти Тибо Куртоа се намеси и спаси домакините.

След час игра Реал Мадрид успя да вземе аванс в резултата. Грешка на Родри в средата на терена доведе до скоростна атака на "белия балет" чрез Винисиус, който успя да спечели голямо пространство и дори да навлезе в наказателното поле. Последва подаване успоредно на вратата към Иско, който разстреля Едерсон за 1:0.

В 78-ата минута Манчестър Сити успя да изравни. Кевин Де Бройне продължи да тормози защитата на Реал, след което центрира към наказателното поле. Серхио Рамос остана под топката, за да позволи на Габриел Жезус да прати топката в мрежата с глава - 1:1. В следващата атака Жезус отново можеше да се разпише с глава, но ударът му премина в аут.

В 82-рата минута Манчестър Сити постигна пълен обрат. Влезлият като резерва Рахим Стърлинг нахлу в наказателното поле, а Дани Карвахал влезе необмислено, за да го събори на земята. Съдията посочи бялата точка, а Кевин Де Бройне реализира дузпата, пращайки Куртоа в другия ъгъл - 1:2. В 86-ата минута Реал остана с човек по-малко на терена, след като Серхио Рамос бе изгонен за нарушение срещу измъкващия се сам срещу вратаря Габриел Жезус. Капитанът на "белите" ще пропусне и реванша на "Етихад".

Преди срещата:

И двата тима излизат днес в неособено добро настроение: В миналия кръг на Ла Лига Реал допусна поражение от Леванте, което позволи на Барселона да оглави класирането в Испания. "Гражданите" от Манчестър пък научиха, че са изхвърлени от Шампионска лига за следващите два сезона от УЕФА заради нарушаване правилата за финансов феърплей. Освен това, те загубиха почти всички шансове да се преборят за титлата в Англия и единственият им вариант за голям трофей остана Шампионска лига.
Домакините имат и други неприятности преди мача - тези дни те научиха, че току-що възстановилият се след контузия Еден Азар може да пропусне почти цялата оставаща част от сезона, след като отново получи травма. Гостите нямат контузени играчи, но все още не могат да разчитат на Лерой Сане. 

И двата тима излизат днес в неособено добро настроение. В миналия кръг на Ла Лига Реал допусна поражение от Леванте, което позволи на Барселона да оглави класирането в Испания. "Гражданите" от Манчестър пък научиха, че са изхвърлени от Шампионска лига за следващите два сезона от УЕФА заради нарушаване правилата за финансов феърплей. Освен това, те загубиха почти всички шансове да се преборят за титлата в Англия и единственият им вариант за голям трофей остана Шампионска лига.

Домакините имат и други неприятности преди мача - тези дни те научиха, че току-що възстановилият се след контузия Еден Азар може да пропусне почти цялата оставаща част от сезона, след като отново получи травма. Гостите нямат контузени играчи, но все още не могат да разчитат на Лерой Сане. Рахийм Стърлинг пък е под въпрос за срещата. Марко Асенсио остава трайно контузен за "балета".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Варан, Рамос, Менди, Валверде, Каземиро, Модрич, Иско, Винисиус, Бензема

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Лапорт, Отаменди, Менди, Родри, Гюндоган, Марез, Де Бройне, Бернардо Силва, Жесус

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички